Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμαρτυρίες για τις κούκλες με τη Μπάρμπι – Παρθένο Μαρία και τον Κεν – Εσταυρωμένο

8 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ακυρώθηκε έκθεση με κούκλες Μπάρμπι σε θρησκευτικές απεικονίσεις, μετά τις απειλές που δέχτηκαν οι καλλιτέχνες από Καθολικές οργανώσεις στο Μπουένος Άιρες (Vid)

BARBIEΗ Μπάρμπι-Παρθένος Μαρία και ο Κεν-Εσταυρωμένος δεν πρόκειται να παρουσιαστούν στο Μπουένος Άιρες, αφού η έκθεση με τις “ιερές κούκλες” που θα εγκαινιαζόταν το Σάββατο ακυρώθηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες Καθολικών οργανώσεων και τις απειλές που δέχτηκαν οι καλλιτέχνες.

“Οι καλλιτέχνες δέχτηκαν απειλές από Καθολικές οργανώσεις της Αργεντινής να μην εμφανιστούν την ημέρα των εγκαινίων. Όλα ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας” είπε ο Μαρσέλο Μπόσκο, ο διευθυντής της γκαλερί Πόπα στο Μπουένος Άιρες, που θα φιλοξενούσε την έκθεση.

Ο Βούδας, η θεά Κάλι των Ινδουιστών και η Παρθένος της Γουαδελούπης, η προστάτιδα των Μεξικάνων, ήταν μεταξύ των 33 έργων της Μαριανέλα και του Πουλ, των δύο καλλιτεχνών από το Ροσάριο, που εμπνεύστηκαν από την Μπάρμπι και τον σύντροφό της, τον Κεν, για να παρουσιάσουν τις “κούκλες-θεότητες”.

Ο διευθυντής της γκαλερί, στη συνοικία Λα Μπόκα, διευκρίνισε ότι οι καλλιτέχνες “δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο τα έργα τους που είναι καρπός ενός έτους εργασίας”.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο καλλιτέχνες εξέφρασαν τη λύπη τους γιατί δέχτηκαν μια “άδικη επίθεση”, τόνισαν ότι αισθάνονται πως “δεν τους κατάλαβαν” και υπογράμμισαν ότι σέβονται όλες τις θρησκείες και για αυτόν τον λόγο απέφυγαν να απεικονίσουν τον Μωάμεθ. Όπως ανέφεραν, επέλεξαν την Μπάρμπι γιατί η κούκλα αυτή “σήμερα αποτελεί το πρότυπο γυναικείας ομορφιάς” και υποστήριξαν ότι οι χριστιανικές εικόνες κατά παράδοση ακολουθούν τα κριτήρια ομορφιάς κάθε εποχής.

“Ειλικρινά, δεν κατανοούμε αυτό το μίσος. Δεν υπάρχει άραγε ήδη αρκετό μίσος στον κόσμο;” διερωτήθηκαν οι δύο καλλιτέχνες στη σελίδα τους στο Facebook.

 news247

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2014 at 20:06 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply