Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας

3 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μη «διψάσει» το δέρμα σας
EPIDERMIDAΜια επιδερμίδα χωρίς αποθέματα σε νερό δείχνει αναπόφευκτα ταλαιπωρημένη και κουρασμένη. Τι πρέπει να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Απλώς να της προσφέρετε το νερό που χρειάζεται.

Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της. Αντίδοτο για μια επιδερμίδα που αφυδατώνεται, «τραβάει» και εμφανίζει ρυτίδες είναι η ενυδάτωση. Ή, με άλλα λόγια, η προστασία της από την πρόωρη γήρανση.

Νέα προϊόντα

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας –συστηματικά και καθημερινά– είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά σας.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η συχνότητα αφυδάτωσης στις σημερινές γυναίκες –ανεξαρτήτως ηλικίας– έχει αυξηθεί σημαντικά. Πιθανώς από περιβαλλοντικούς λόγους. Γι’ αυτό και η σύγχρονη κοσμετολογία διαθέτει στη φαρέτρα της μια σειρά από ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, οι οποίες περιέχουν φόρμουλες που μπορούν να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

• Το πρωί –μετά τον καθαρισμό του προσώπου– είναι η καταλληλότερη ώρα για την ενυδάτωσή του.

• Η ενυδάτωση του προσώπου πρέπει να αρχίζει από νεαρή ηλικία και να γίνεται συστηματικά και καθημερινά, ανεξάρτητα αν «τραβάει» ή όχι το πρόσωπο.

• Ενυδάτωση χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού, η οποία έχει ακριβώς τις ίδιες με το πρόσωπο απαιτήσεις για ενυδάτωση.

• Ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση. Απλώς θα πρέπει να διαλέγετε το κατάλληλο προϊόν, το οποίο δεν θα πρέπει να περιέχει πολλά λιπαρά συστατικά.

• Οι συνθέσεις με οινόπνευμα αφυδατώνουν το δέρμα. Επομένως, είναι προτιμότερο να τις αποφεύγετε.

• Συνήθως με την αλλαγή των εποχών χρειάζεται και αλλαγή του προϊόντος. Το καλοκαίρι, λόγου χάρη, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.

 belife

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου, 2014 at 14:13 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply