Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κενές 15.000 επιδοτούμενες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

2 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Χιλιάδες παιδιά δεν εξυπηρετήθηκαν ενώ πληρούσαν τα κριτήρια
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΚενές πρόκειται να μείνουν περίπου 15.000 επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί τα χρήματα για την κάλυψη σχεδόν όλων των παιδιών.

Ο λόγος ήταν η κίνηση των γονέων να επιλέξουν στις αιτήσεις που κατέθεσαν μόνο έναν παιδικό σταθμό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δεύτερη επιλογή και χιλιάδες παιδιά να μην εξυπηρετηθούν ενώ πληρούσαν τα κριτήρια, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων καλύφθηκαν 74.912 θέσεις, ενώ 14.730 έμειναν κενές καθώς δεν επιλέχθηκαν από τις μητέρες.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι έγκυρες αιτήσεις ανέρχονταν συνολικά στις 97.000. Με την επιπλέον χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, μπορούσαν να φιλοξενηθούν 89.642 παιδιά σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που συμμετείχαν στο επιδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

«Τραγικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι είναι «κρίμα να μείνουν τόσα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών ενώ πληρούν οι γονείς τους τα κριτήρια. Δυστυχώς από την αστοχία στη συμπλήρωση των αιτήσεων δεύτερης και τρίτης επιλογής, στερήθηκε από πολλά παιδιά η δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς». Μία ακόμη αρνητική εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, αποτελεί και το γεγονός ότι χάνονται περί τα 30 εκατ. ευρώ που είχαν επιπλέον προβλεφθεί για την κάλυψη περισσότερων παιδιών.

This entry was posted on Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2014 at 20:07 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply