ΚΟΨΑΧ 2Συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τασούλα Κωνσταντίνο και με την Υφυπουργό κα. Γκερέκου Αγγελική είχε στις 3-7-2014 ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης.

Ο Βουλευτής ζήτησε να δρομολογηθεί όσο γίνεται συντομότερα, η ίδρυση της Εφορίας Αρχαιοτήτων μιας και τα Γρεβενά έχουν χαρακτηριστεί ως μια σπουδαία αρχαιολογική περιοχή.

Ζητήθηκε επίσης να μεταφερθεί η 17η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από την Κοζάνη στα Γρεβενά όπου είναι και η φυσική της έδρα.

Επισημάνθηκαν οι δυσλειτουργίες που υφίστανται στην 17η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που έχουν αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των έργων να μην έχει προχωρήσει η χρηματοδότησή τους με αποτέλεσμα μοναδικά βυζαντινά μνημεία να κινδυνεύουν από ανεπανόρθωτες ζημίες.

ΚΟΨΑΧ
Άγαλμα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Συζητήθηκε να δοθεί προτεραιότητα ώστε να γίνουν ανασκαφικές έρευνες και εργασίες ανάπτυξης στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών, στην Καλλιθέα Γρεβενών, και στο Καρπερό Γρεβενών, περιοχές για τις οποίες η έρευνα έχει προσχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

ΚΟΨΑΧ 1

Ήδη στο Καστρί των Φιλιππαίων έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και υπολογίζεται μέχρι τα τέλη του 2015 ο σπουδαίος αυτός αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος.

Τέλος, δράσεις οι οποίες μπορούν να παντρέψουν την λαϊκή παράδοση με τον σύγχρονο πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα με την γαστρονομία, μπορούν να χρηματοδοτηθούν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.


Με εκτίμηση

Κοψαχείλης Τιμολέων

Βουλευτής Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.