Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

2.800 προσλήψεις στην υγεία είπε ο Μάκης Βορίδης…

1 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Προσλήψεις στα νοσοκομεία, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 12.30 στο υπουργείο.

iatroiΜιλώντας μάλιστα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χθες, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι οι προσλήψεις θα είναι 2.800, εκ των οποίων οι 200 θα πάνε στο ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι θα μπουν στο σύστημα υγείας.

Είναι γιατροί και νοσηλευτές ή και άλλες ειδικότητες που καλύπτουν τις ανάγκες. Με την έννοια αυτή, σημείωσε, θα βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά δεν θα λύσουν συνολικά το πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, απαιτούνται αρκετές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας.

Για τις ελλείψεις στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε:
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δικαιότερη και ορθολογικότερη κατανομή που μπορεί να γίνει σε αυτό το προσωπικό ώστε να καλυφθούν ανάγκες».

Εν τω μεταξύ χθες, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση καθώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην ατζέντα του, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση η οποία θα είναι προς όφελος των υπαλλήλων.

This entry was posted on Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014 at 12:15 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply