Γαλλία κράτησε όρθια την «ευρωπαϊκή σημαία» στο Μουντιάλ
galliaΗ Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79′, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2).

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ο ρυθμός ανέβηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αρκετά λάθη που γίνονταν στο χώρο του κέντρου εκατέρωθεν. Η Νιγηρία μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο 19΄ με τον Εμενίκε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ από τον διαιτητή.

Στο 22΄ο Πογκμπά θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά το μονοκόματο βολέ που έπιασε μέσα στην μικρή περιοχή αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ενιεάμα. Η Γαλλία είχε άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει στο 40΄ όταν ο Βαλμπουενά έδωσε ωραία πάσα σε καλή θέση στον Ντεμπισι αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ.

Η Νιγηρία στην επανάληψη εμφανίστηκε ακόμα πιο απειλητική πιέζοντας τους Γάλλους χάνοντας καλή ευκαιρία στο 64΄ όταν ο Οντεμβίκι έπιασε ένα μακρινό δυνατό σουτ που απέκρουσε με δυσκολία ο Λιορίς. Η απάντηση των «τρικολόρ» ήρθε στο 70΄όταν μετά από ωραίο ένα δύο του Μπενζεμά με τον Γκριεσμάν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε τετ α τετ με τον Ενιεάμα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας.

Στο 75΄ ο Καμπάιγ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της Νιγηρίας. Στο 79΄ όμως ο Πογκμπά με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Γαλλία εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του μέχρι τότε αλάνθαστου Ενιεάμα. Η Νιγηρία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και στο 90+2’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα όταν ο Γιόμπο στην προσπάθεια να του διώξει το γύρισμα του Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Οι Γάλλοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, ο οποίος θα προκύψει από το άλλο ματς της ημέρας (23:00, ΝΕΡΙΤ) ανάμεσα στη Γερμανία και την Αλγερία.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.