Υπόνοιες για ενέργεια τρομοκρατικής ομάδας εκφράζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο της Λάρισας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤην πιθανότητα αυτή εξετάζουν εκτός των άλλων οι διωκτικές αρχές, λόγω της μεθοδολογίας των δραστών, που έχει ομοιότητες με άλλες ένοπλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί σε τράπεζες της επαρχίας, και με βάση στοιχεία και ενδείξεις αποδίδονται σε άτομα που κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο.

Για τον λόγο αυτό μεταβαίνει στη Λάρισα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που θα συμμετάσχουν στις έρευνες.

Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 14.00 στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο και χαρακτηρίζεται από την οργάνωση και την απόλυτη ψυχραιμία των δραστών.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα και ήταν μεταμφιεσμένα με περούκες, μουστάκια και γυαλιά, εισέβαλαν στην τράπεζα, οπλισμένοι με πιστόλια, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και περίμεναν υπομονετικά περίπου μισή ώρα, μέχρι να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο που είχε χρονοκαθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό μπήκαν στην τράπεζα τέσσερις πελάτες, τους οποίους οι δράστες ακινητοποίησαν και τους έβαλαν να καθίσουν σε καρέκλες, μέχρι να ολοκληρώσουν τον σκοπό τους.

Τελικά πήραν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150.000 ευρώ και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα, δίπλα στο γήπεδο Συκουρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρα από την τράπεζα.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα μαύρο τζιπ, το οποίο οδηγούσε συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός αμέσως μετά τη ληστεία και από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι υποψίες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, και ιδιαίτερα στον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν βρεθεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτές τις υποψίες, ενώ εκτός των άλλων εξετάζονται τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας, που έχει καταγράψει τους δράστες και ενδεχομένως να βοηθήσει στην αναγνώριση τους.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.