Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσθένης Κουπτσίδης: “Ο καθημερινός μας αγώνας, που είχε και έχει στόχο το όφελος των δημοτών μας, παίρνει σάρκα και οστά” …

5 Ιουνίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δημόσια διαβούλευση του ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις»

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά σε σημαντική μείωση των εισφορών σε γη και χρήμα, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ στον ιστοχώρο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις». Με τη διαβούλευση αλλάζει ο τρόπος καταβολής των εισφορών σε χρήμα. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τις ιδιοκτησίες που εντάσσονται σε πολεοδομικό σχέδιο για πρώτη φορά καθώς και εκείνες στις οποίες επεκτείνεται το πολεοδομικό σχέδιο.

Με την ενέργεια αυτή του ΥΠΕΚΑ οι πολίτες του Δήμου Γρεβενών σε ότι αφορά την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Γρεβενών θα έχουν σημαντικό όφελος.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης δήλωσε: «η ενεργεία αυτή του ΥΠΕΚΑ δικαιώνει την απόφαση μας να αναστείλουμε την εφαρμογή της πράξης ως προς το κομμάτι της καταβολής από τους δημότες μας της εισφοράς. Όλο αυτό το διάστημα, για το οποίο κατηγορηθήκαμε για αδιαφορία και για ενέργειες λόγων και όχι πράξεων, απαντάμε ότι ο καθημερινός μας αγώνας, που είχε και έχει στόχο το όφελος των δημοτών μας, παίρνει σάρκα και οστά».

Να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης συμμετείχε στη δίκαιη προσπάθεια για τη διεκδίκηση από το ΥΠΕΚΑ της αναπροσαρμογής των τιμών των πολεοδομικών πράξεων.

Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών

Δημοσθένη Κουπτσίδη

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2014 at 20:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply