Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα ευτράπελα της κάλπης: Υποψήφιοι σύμβουλοι στην Ξάνθη δεν ψήφισαν ούτε τον εαυτό τους -Ελαβαν… 0 ψήφους

25 Μαΐου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΚΛΟΓΕΣ - ΚΑΛΠΗΟύτε μια ψήφο δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με τις κάλπες να κλείνουν, τους σταυρούς να καταμετρώνται και τους ίδιους να συγκεντρώνουν… μηδέν ψήφους!

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, πλην της Ξάνθης, με υποψηφίους να μην υποστηρίζουν ούτε οι ίδιοι τη συμμετοχή τους σε κάποιους εκ των συνδυασμών, όπως άλλωστε προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με το thrakitoday, πέραν των υποψηφίων, οι οποίοι συγκέντρωσαν μηδέν ψήφους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλαβαν μεν ψήφους, δεν κατάφεραν ωστόσο να πείσουν περισσότερους από τον εαυτό τους και μερικά μέλη της οικογένειάς τους.

Έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά και την καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν με έναν σταυρό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με δύο ή τρεις! Άξιο αναφοράς το γεγονός πως σε ορισμένες Δημοτικές Κοινότητες οι συνδυασμοί συγκέντρωναν περισσότερους ψήφους απ’ ότι οι υποψήφιοι, γεγονός που σημαίνει πως κάποιοι επέλεγαν να ψηφίσουν τον εκάστοτε συνδυασμό χωρίς να σταυρώσουν κάποια προτίμηση.

This entry was posted on Κυριακή, 25 Μαΐου, 2014 at 12:39 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply