Βενιζέλος: Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση, ούτε για το αστείο σενάριο απόσυρσης υπουργών

VENIZELOS«Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση και δεν πρέπει να μιλάμε κι εμείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Απαντώντας στις επικρίσεις για το δίλημμα που έθεσε αναφορικά με τα ποσοστά που θα λάβει η Ελιά στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε: «Είναι εκβιαστική η αλήθεια;».

«Έθεσα φωναχτά το δίλημμα, το οποίο είναι εκβιαστικό, όπως λένε μερικοί», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει: Είναι εκβιαστική η αλήθεια; Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική, είναι λυτρωτική και φέρνει καθέναν προ των ευθυνών του. Κάποιοι νομίζουν ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάθε δυσκολία και να τη βγάλουμε καθαρή. Αυτό το ψευτοδίλημμα είναι ο εκβιασμός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την «ενόχληση» που προκλήθηκε ως εξαιρετικά ευεργετική για δημόσιο λόγο και την παράταξη. «Τις τελευταίες μέρες Ελιά και ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, της προεκλογικής αντιπαράθεσης και αυτό είναι λογικό γιατί είμαστε 5 χρόνια τώρα στο επίκεντρο της εθνικής προσπάθειας».

«Έπρεπε να πούμε αυτή την τόση απλή αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο. Εξεπλάγησαν πολλοί από τη διατύπωση του αυτονόητου. Εκ δεξιών, εκ αριστερών και εκ των ένδων. Δεν τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης μόνο, αλλά και της οικονομίας και της χώρας», συνέχισε.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Όλοι περιμένουν να ερμηνεύσουν τα πολιτικά αποτελέσματα και να θέσουν ζήτημα αντοχής της κυβέρνησης. Εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε με υπευθυνότητα. Κουβαλάτε στις πλάτες σας την ευθύνη μιας εθνικής προσπάθειας με άνισους, άδικους όρους».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχτηκε, έκανε λόγο για εμφάνιση τις τελευταίες ημέρες «τσάμπα μαγκών» σε διάφορες εκδοχές και «φεστιβάλ νευρικότητας».

«Το δίλημμα που θέτουμε είναι η περιγραφή της πραγματικότητας», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει: Δεν μίλησα για αριθμούς και ποσοστά ποτέ, δεν έχουμε εθνικές εκλογές. Μίλησα για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογών, για τη γενική αίσθηση αν η κυβέρνηση θα βγει με αντοχή. Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση και δεν πρέπει να μιλάμε. Ούτε για το αστείο σενάριο απόσυρσης υπουργών. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση Σαμαρά και εμείς δεν είμαστε «συνεργάτες ή φίλοι», η κυβέρνηση υπάρχει γιατί θέσαμε θέμα συνεργασίας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων.

«Μετά τις εκλογές θα θέλουμε και πάλι μια κυβέρνηση συνεργασίας, προοδευτική. Χρειάζεται εθνική ενότητα, συναίνεση. Πάλι πρέπει να επιδιώξουμε μια κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεργασίας», σημείωσε ακόμη.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.