Έρχονται 1.500 προσλήψεις στην πυροσβεστική το 2014
purosvestikhΣτον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2014 του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται οι 500 αδιόριστοι της προκήρυξης της Πυροσβεστικής ,για 725 προσλήψεις δόκιμων πυροσβεστών που η πρόσληψη τους είχε ”κολλήσει” από το 2011 ενώ οι επιτυχόντες είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για το έτος 2013 με σχετική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκρίθηκε η κατανομή 225 δοκίμων πυροσβεστών εκ των 725 επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού βάσει εγκριτικής απόφασης (ΠΥΣ) του 2011.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο υπόλοιπος αριθμός των 500 δοκίμων πυροσβεστών βάσει της ΠΥΣ 2011 εκτιμάται ότι θα προσληφθεί έως την 1/7/2014.

Τα παραπάνω προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής ενώ σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι προσλήψεις θα γίνουν εφόσον αυτό προβλεφθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.

Ο διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί με τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων κατάταξης των επιτυχόντων, τον 11ο του 2012.

1.500 προσλήψεις εποχικών στην Πυροσβεστική το 2014

Στις προσλήψεις εποχικών δασοπυροσβεστών θα προχωρήσει το υπουργείο Δημόσια Τάξης για την στελέχωση της Πυροσβεστικής και για το 2014 στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δυνάμεων για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις γίνονται από τις λίστες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003 (έτος αρχικής πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς θητείας).

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr κάθε χρόνο καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δικαιολογητικά τους και τις βεβαιώσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Επίσης, διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους φέρουν στολή και κατάλληλο εξοπλισμό.

Οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το αργότερο στις αρχές Ιουνίου 2014.

Πέρσι το ΣτΕ είχε κρίνει νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που προέβλεπε την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων με πεντάμηνη απασχόληση και όχι οχτάμηνη, όπως ίσχυε, μέχρι πρόσφατα.

Πάντως, στη σχετική γνωμοδότησή του (154/2013), το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ επισημαίνει ότι «οι παρατάσεις της δυνατότητας επαναπρόσληψης των ίδιων προσώπων με βάση τους πίνακες του έτους 2003, επιτρέπουν, μεν, την αξιοποίηση της εμπειρίας που τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει στην κατάσβεση πυρκαγιών, εμποδίζει, όμως, την ανανέωση του εποχιακού πυροσβεστικού προσωπικού και είναι πιθανόν να δημιουργήσει ζητήματα νομιμότητας, εφόσον συνεχισθεί στο μέλλον».

Παράλληλα, προβλέπεται, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη ,δηλαδή έως και το 2015.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.