Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Μανιτάρια και καρκίνος της μήτρας

Μάρτιος 27th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εκχύλισμα από τους μύκητες σκοτώνει τον ιό κι επιβραδύνει την ανάπτυξη όγκων
manitariaΤα μανιτάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, με τις τελευταίες να είναι πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών, λόγω της παρουσίας σε αυτά όλων των βασικών αμινοξέων, αναφέρει η Wikipedia.

Πέρα όμως από μια εξαιρετική θρεπτική τροφή, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, φαίνεται πως τα μανιτάρια ίσως θα μπορούσαν να «νικήσουν» και τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το εκχύλισμα από τα γιαπωνέζικα μανιτάρια shiitake «σκοτώνει» τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό HPV (Human papilloma virus), ο οποίος προκαλεί καρκίνο του τραχήλου.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) είναι πολύ κοινός και εξαιρετικά μεταδοτικός, μολύνοντας τις μεμβάνες του σώματος, όπως για παράδειγμα αυτές που υπάρχουν στον τράχηλο, το στόμα και το λαιμό.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των γυναικών αποκτούν τον ιό κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ ορισμένα στελέχη αυτού ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ότι το εκχύλισμα AHCC (active hexose correlated compound) που υπάρχει στα μανιτάρια shiitake μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό HPV.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σε ένα πείραμα που έγινε σε ποντίκια το AHCC οδήγησε στην «εκρίζωση» του HPV μέσα σε 90 μέρες. Επιπλέον, επιβράδυνε το ρυθμό ανάπτυξης του όγκου του τραχήλου της μήτρας.

Το AHCC είναι ένα κοινό συμπλήρωμα διατροφής και οι ερευνητές αναφέρουν ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα εμβόλια για τον ιό HPV.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η έρευνα ξεκίνησε το 2008 και δείχνει ότι το AHCC έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει τη λοίμωξη από τον HPV» ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Τέξας, Dr Judith Smith.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στην 45η Ετήσια Συνάντηση για τον Καρκίνο στις Γυναίκες της Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Τάμπα της Φλόριντα.

 newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, Μάρτιος 27th, 2014 at 14:24 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply