ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΚατακερματισμένο το τοπίο στην πολιτική σκηνή της χώρας, κάτι που καταγράφεται από την τελευταία έρευνα της Public Issue για τον Μάρτιο και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την πλειοψηφία των θετικών απόψεων της κοινής γνώμης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παραμένει το καταλληλότερο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Επίσης από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι περισσότεροι προτιμούν μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από ό,τι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το 27% πιστεύει ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδας, ενώ μια ενδεχόμενη κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 24%.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το εξής εύρημα της δημοσκόπησης: Είναι περισσότεροι οι δυσαρεστημένοι από την αντιπολίτευση από ό,τι οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το 82% των πολιτών δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση και 88% τη δυσαρέσκειά τους για την αντιπολίτευση!

Το 44% υποστηρίζει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ένα ποσοστό 35% στις προτιμήσεις των πολιτών, τρεις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τη Νέα Δημοκρατία και δύο κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά θετικής γνώμης των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής (σε παρένθεση τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου):

ΣΥΡΙΖΑ 37% (38%)
ΔΗΜΑΡ 35% (34%)
Νέα Δημοκρατία 32% (34%)
ΚΚΕ 32% (34%)
ΑΝΕΛ 31% (34%)
ΠΑΣΟΚ 15% (18%)
Χρυσή Αυγή 10% (12%)

Όσον αφορά πάντως τους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Σαμαράς θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 40% και μεγάλη διαφορά από τον κ. Τσίπρα (30%). Παράλληλα είναι και ο πιο δημοφιλής με 39%, με δεύτερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο τον κ. Κουβέλη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος του «πληρώνουν» τα εσωκομματικά προβλήματα ευρισκόμενο στην προτελευταία θέση των προτιμήσεων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά θετικής γνώμης για τους αρχηγούς των κομμάτων είναι:

Αντώνης Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία): 39% (40%)
Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): 38% (41%)
Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) 37% (42%)
Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ): 27% (31%)
Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ): 27% (31%)
Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): 18% (21%)
Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): 9% (10%)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.