ΓΚΟΛ, ΓΗΠΕΔΟΤον κακό “δαίμονά” της αντιμετωπίζει η Τσέλσι στην “αυλαία” της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με την Έβερτον η ιστορία δεν λέει την… αλήθεια, αφού με μια πρώτη ματιά θα δούμε ότι οι “μπλε” δεν έχουν χάσει στους τελευταίους 18 αγώνες. Όμως αυτοί είναι μοιρασμένοι σε νίκες και ισοπαλίες (9-9) και μια πιθανή απώλεια βαθμών πιθανότατα θα “γκρεμίσει” την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο από την κορυφή. Επιπλέον, η Τσέλσι τα τελευταία έξι χρόνια δεν τα πάει καθόλου καλά εναντίον της Εβερτον, καθώς -ανεξαρτήτως έδρας- έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου δινουν θεωρητικά εύκολους εντός έδρας αγώνες, εναντίον ομάδων που βρίσκονται από τη δέκατη θέση της βαθμολογίας και κάτω. Η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Σάντερλαντ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Στόουκ, την οποία έχει νικήσει σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Πρέμιερσιπ. Την Κυριακή η Λίβερπουλ παίζει στο “Άνφιλντ” με τη Σουόνσι, η οποία χθες αντιμετώπισε τη Νάπολι (0-0) για το Γιουρόπα Λιγκ.

Οριακό ματς γίνεται στο “Χόθορνς” ανάμεσα στη Γουέστ Μπρομ και τη Φούλαμ. Ντεμπούτο για τον Φέλιξ Μάγκατ στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ίσως και για τον Κώστα Μήτρογλου στην ενδεκάδα. Ο Ελληνας στράικερ, σχεδόν ένα μήνα μετά τη μεταγραφή-ρεκόρ από τον Ολυμπιακό, εξακολουθεί να μην βρίσκεται στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, αλλά το αυριανό ματς είναι “κλειδί” για τη σωτηρία. Εκτός αποστολής, ξανά, ο Γιώργος Καραγκούνης για τη Φούλαμ. Οσο για τους γηπεδούχους, έχουν κι αυτοί εδώ και λίγες εβδομάδες νέο προπονητή, αλλά ο Πέπε Μελ δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει… ποδαρικό στις νίκες, καθώς μετράει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τρεις ημέρες πριν το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζεται στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επέστρεψαν από το Ντουμπάι, όπου παρέμειναν για πέντε ημέρες, προκειμένου να προετοιμαστούν σε θερμές κλιματικές συνθήκες, και ο Ντέιβιντ Μόιες αναμένεται να αφήσει στον πάγκο κάποιους από τους βασικούς, για να τους έχει “φρέσκους” την επόμενη Τρίτη στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:


Σάββατο:

Τσέλσι-Έβερτον
Άρσεναλ-Σάντερλαντ
Κάρντιφ-Χαλ
Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ
Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γ.

Κυριακή:

Λίβερπουλ-Σουόνσι
Νιούκαστλ-Αστον Βίλα
Νόριτς-Τότεναμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

Τσέλσι 57
Άρσεναλ 56
Μάντσεστερ Σίτι 54 -25αγ.
Λίβερπουλ 53
Τότεναμ 50
Εβερτον 45 -25αγ.
Μάντσεστερ Γ. 42
Σαουθάμπτον 39
Νιούκαστλ 37
Άστον Βίλα 28
Σουόνσι 28
Γουέστ Χαμ 28
Χαλ 27
Στόουκ Σίτι 27
Κρίσταλ Πάλας 26 -25αγ.
Νόριτς 25
Σάντερλαντ 24 -25αγ.
Γουέστ Μπρομ 24
Κάρντιφ 22
Φούλαμ 20

Στην Ισπανία…

Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές περιμένουν τις συμπρωτοπόρους Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ αντίθετα εύκολο παιχνίδι έχει η έτερη συγκάτοικος της κορυφής, Ρεάλ Μαδρίτης, μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο. Οι «μπλαουγκράνα» δοκιμάζονται το βράδυ του Σαββάτου στο «Ανοέτα» απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία διεκδικεί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσει να «κόψει» βαθμούς από τους πρωταθλητές. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η κούραση από το ματς της περασμένης Τρίτης μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον εμπόδιο για την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο.

Την Κυριακή η Ατλέτικο αντιμετωπίζει την Οσασούνα στην Παμπλόνα, ένα γήπεδο στο οποίο άφησαν βαθμούς και οι δύο ανταγωνιστές της. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πώς οι Βάσκοι έχουν χάσει πέντε από τα έντεκα εντός έδρας παιχνίδια τους φέτος, αλλά έχουν αποσπάσει ισοπαλίες τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από τη Ρεάλ… Οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν να αποφύγουν την… παγίδα, να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να παραμείνουν στην κορυφή, ώστε να υποδεχθούν με άλλον «αέρα» τη Ρεάλ στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής.

Οι τρεις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο αποτελούν παρελθόν για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που χθες θριάμβευσε επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η κούραση και η αδυναμία διάσπασης οργανωμένων αμυνών (η Ατλέτικο σκοράρει συνήθως με «στημένα» ή αντεπιθέσεις) αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ρεάλ υποδέχεται στο «Μπερναμπέου» την Ελτσε, με το μυαλό στην ερχόμενη πολύ δύσκολη εβδομάδα, που περιλαμβάνει εκτός έδρας ματς «φωτιά» με τη Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και την Ατλέτικο στο πρωτάθλημα. Πέραν του τιμωρημένου Κριστιάνο Ρονάλντο, που εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να ξεκουράσει κι άλλους βασικούς παίκτες κόντρα στους νεοφώτιστους, που πάντως στον πρώτο γύρο είχαν ζορίσει πολύ τους «μερένγκες», πριν λυγίσουν στις καθυστερήσεις με -ανύπαρκτο- πέναλτι.

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν άνοιξε την Παρασκευή με τις Βαγιαδολίδ και Λεβάντε να μένουν στο 1-1.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Βαγιαδολίδ-Λεβάντε 1-1
(52′ Γκουέρα – 25′ Κασαντέσους)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ελτσε 22/2
Θέλτα-Χετάφε 22/2
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 22/2
Αλμερία-Μάλαγα 22/2
Ράγιο Βαγεκάνο-Σεβίλη 23/2
Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο 23/2
Βαλένθια-Γρανάδα 23/2
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 23/2
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 24/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 60
Ατλέτικο Μαδρίτης 60
Ρεάλ Μαδρίτης 60
Αθλέτικ Μπιλμπάο 44
Βιγιαρεάλ 40
Σοσιεδάδ 40
Σεβίλη 32
Λεβάντε 33 -25 αγ.
Βαλένθια 32
Εσπανιόλ 32
Θέλτα 29
Γρανάδα 27
Οσασούνα 26
Έλτσε 26
Αλμερία 25
Χετάφε 25
Μάλαγα 24
Βαγιαδολίδ 22 -25 αγ.
Ράγιο Βαγεκάνο 20
Μπέτις 14

Στην Ιταλία…

Εντός έδρας αγωνίζονται Γιουβέντους και Νάπολι ενώ εκτός η Ρόμα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του καμπιονάτο. Οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται την «γκρανάτα» στο τοπικό ντέρμπι του Τορίνο. Η Γιουβέντους μπορεί να έχει αποκτήσει διαφορά εννέα βαθμών από την δεύτερη Ρόμα (που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο) και 13 από την τρίτη Νάπολι, ωστόσο αυτή την εποχή δεν έχει περιθώριο για στραβοπατήματα, ειδικά και με την φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι «τζιαλορόσι» του Βασίλη Τοροσίδη, δοκιμάζονται εκτός έδρας απέναντι στην Μπολόνια, η οποία δυσκόλεψε ιδιαίτερα την Μίλαν την περασμένη αγωνιστισκή, που χρειάστηκε ένα τέρμα του Μπαλοτέλι στο 86΄ για να πάρει τη νίκη. Εκτός θα είναι ο Μαϊκόν, που τραυματίστηκε στο ματς με τη Σαμπντόρια και αναμένεται να χάσει και το ματς με την Ιντερ την επόμενη αγωνιστική.

Σε ότι αφορά στη Νάπολι, υποδέχεται την Τζένοα του Γιάννη Φετφατζίδη και θα παρακολουθεί με αγωνία την αναμέτρηση της 4ης Φιορεντίνα στην Πάρμα, με το ιδανικό σενάριο να είναι νίκη δική της και νίκη της Πάρμα, έτσι ώστε να αυξήσει τη διαφορά των έξι βαθμών από την τρίτη και τελευταία θέση, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Μπολόνια-Ρόμα 22/2
Λιβόρνο-Βερόνα 23/2
Κιέβο-Κατάνια 23/2
Ιντερ-Κάλιαρι 23/2
Σαμπντόρια-Μίλαν 23/2
Ουντινέζε-Αταλάντα 23/2
Γιουβέντους-Τορίνο 23/2
Λάτσιο-Σασουόλο 23/2
Πάρμα-Φιορεντίνα 24/2
Νάπολι-Τζένοα 24/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

Γιουβέντους 63
Ρόμα 54 -23αγ.
Νάπολι 50
Φιορεντίνα 44
Ίντερ 39
Πάρμα 36 -23αγ.
Τορίνο 36
Βερόνα 36
Μίλαν 32
Λάτσιο 32
Τζένοα 31
Σαμπντόρια 28
Ουντινέζε 27
Αταλάντα 27
Κάλιαρι 24
Μπολόνια 21
Λιβόρνο 20
Κατάνια 19
Κιέβο 18
Σασουόλο 17

Στη Γερμανία…

Σε παράσταση για ένα ρόλο έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα στη Γερμανία, καθώς η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου, όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, αλλά την αύξησε στους 16 βαθμούς, εκμπεταλευόμενη την εντός ήττα των «ασπιρινων» από τη Σάλκε (1-2) την περασμένη αγωνιστική.

Η πρωτοπόρος λοιπόν αγωνίζεται την Κυριακή σε μια παραδοσιακά δυνατή έδρα, αυτή του Ανόβερου. Η Λεβερκούζεν επίσης παίζει εκτός έδρας, με τη Βόλφσμπουργκ, που την περασμένη αγωνιστική πήρε σημαντικό διπλό στο Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Η τρίτη στη βαθμολογία, ένα βαθμό πίσω από τη Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, αγωνίζεται στο Αμβούργο, που πάει από το κακό στο χειρότερο με αποκορύφωμα την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την ουραγό, Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ με 4-2.

Την ευκαιρία να περάσει έστω και προσωρινά στην 3η θέση έχασε η Σάλκε, η οποία την Παρασκευή στην πρεμιέρα της αγωνιστικής παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στη Μάιντς. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε στον πάγκο των «βασιλικών μπλε».

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάλκε-Μάιντς 0-0

Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ 22/2
Στουτγκάρδη-Χέρτα 22/2
Νυρεμβέργη-Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 22/2
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 22/2
Αμβούργο-Ντόρτμουντ 22/2
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 22/2
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 23/2
Ανόβερο-Μπάγερν 23/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 59
Λεβερκούζεν 43
Ντόρτμουντ 42
Σάλκε 40
Βόλφσμπουργκ 36
Γκλάντμπαχ 34
Μάιντς 33
Χέρτα Βερολίνου 31
Άουγκσμπουργκ 31
Χοφενχάιμ 25
Ανόβερο 24
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 21
Βέρντερ Βρέμης 21
Νυρεμβέργη 20
Στουτγκάρδη 19
Φράιμπουργκ 18
Αμβούργο 16
Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 15

Στη Γαλλία…

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του σαμπιονά, θα επιχειρήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, φιλοξενείται από την Τουλούζ και είναι το προφανές φαβορί για την νίκη. Την Παρασκευή, οι…αυτοκτονικές τάσεις που παρουσιάζει εφέτος η Μονακό εξαφανίστηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Ρεμς. Με το γκολ του Κουρζάβα η ομάδα του Πριγκιπάτου νίκησε 3-2 στην έδρα της και προσωρινά πλησίασε στο -2 την πρωτοπόρο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μονακό-Ρεμς 3-2
(8΄ Ζερμέν, 63΄ Τουλαλάν, +90΄ Κουρζάβα – 53΄,71΄ Ονιάνγκ)

Μαρσέιγ-Λοριάν 22/2
Γκινγκάμπ-Νις 22/2
Μπορντό-Εβιάν 22/2
Μονπελιέ-Αζαξιό 22/2
Μπαστιά-Σεντ Ετιέν 22/2
Βαλανσιέν-Σοσό 22/2
Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν 23/2
Ναντ-Ρεν 23/2
Λιλ-Λιόν 23/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες)

Παρί Σεν Ζερμέν 58
Μονακό 56 -26αγ.
Λιλ 45
Σεντ Ετιέν 42
Λιόν 40
Μαρσέιγ 40
Ρεμς 39 -26αγ.
Μπαστιά 36
Μπορντό 34 -24αγ.
Τουλούζ 33
Λοριάν 32 -24αγ.
Νις 31
Ναντ 31
Μονπελιέ 29
Ρεν 28
Γκινγκάμπ 26
Εβιάν 24
Βαλανσιέν 21
Σοσό 18
Αζαξιό 14

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.