Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε το έγγραφο – φωτιά που δείχνει ποιοι έπαιρναν μίζες για τα εξοπλιστικά

30 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Δ. Παπαχρήστος

Εγγραφο – φωτιά που βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου για τις μίζες στα εξοπλιστικά, Δημήτρη Παπαχρήστο, αποκαλύπτει το «Βήμα». Το έγγραφο αυτό περιγράφει τις κινήσεις λογαριασμού της εταιρείας I good η οποία ανήκε στον Παπαχρήστο και δείχνει όσους πληρώνονταν απ’ αυτόν, κυρίως ονόματα υπεράκτιων εταιρειών, στρατιωτικών αλλά και τον αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Φαίνεται επίσης ότι τα χρήματα για μίζες στέλνονταν από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei και πως στη συνέχεια διοχετεύονταν στην Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη νέα απολογία του την Τετάρτη ο Κάντας φέρεται να «φωτογράφισε» και άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μίζες. Ο ένας μάλιστα φέρεται να είναι εν ενεργεία πολιτικός.

Οπως αναφέρει το «Βήμα» περιέγραψε στους ανακριτές κκ. Σπύρο Γεωργουλέα και Χριστόφορο Μάρκου πώς, κατά την εκτίμησή του, τα πρόσωπα αυτά «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei»! Συγχρόνως κατονόμασε και άλλα μέλη επιτροπών του υπουργείου Άμυνας που είχαν κρίσιμο ρόλο στις προμήθειες

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην απολογία του ο κ. Κάντας ξεδίπλωσε όλο το κουβάρι του «ξεπλύματος της μίζας» από δύο κρίσιμα πρόσωπα, τον ελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον Σπύρο Μεταξά.

Όπως είπε, με δική τους πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το πλέγμα των offshore που διακινούσαν τις μίζες των εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι και οι δύο γνώριζαν ότι τα εκατομμύρια που διακινούνταν στην Ελβετία μέσω των τραπεζών Dresdner και UΒΡ αποτελούσαν μίζες και προϊόντα εγκλήματος. Για τον Σπ. Μεταξά αποκάλυψε ότι δεν ήταν πρόθυμος να επιστραφούν τα χρήματα στη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014 at 22:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply