Μιας... πεντάρας πρόκριση για ΠΑΟΚ, δεύτερη νίκη και για ΟλυμπιακόΟ ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας και στο δεύτερο αγώνα του Ηρακλή, αυτή τη φορά στην Τούμπα, με 5-1. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε μόλις στο 4′ με τον Πουρτουλίδη, αλλά ο «Δικέφαλος» έφτασε γρήγορα στην ανατροπή με τους Αθανασιάδη (20′) και Στοχ (22′). Ο Σλοβάκος έκανε το 3-1 στο 55′, ο Ολίσε το 4-1 στο 81′ και ο Μάρτενς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις, ενώ στο 86′ είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζαβέλλας. Στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Για να φθάσει στην εύκολη πρόκριση ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει μία ακόμη ανατροπή αποτελέσματος. Ο νικητής αν και από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε σύντομα να γυρίσει το παιχνίδι με δυο γκολ στο τρίλεπτο 20΄-22΄ και να πάρει τελικά μια σημαντική και καθαρή νίκη με 5-1. Ο νικητής, πιο ουσιαστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει από το αρχικό ξάφνιασμα και τον αιφνιδιασμό του 4΄ με το γκολ του Πουρτουλίδη, αλλά πρόσφερε μαζί με τα γκολ και θέαμα στους φίλους του.

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Στοχ μετά από καιρό και τον γκολκίπερ Γλύκο, αξιοποίησε τις επιθετικές του προσπάθειες και πέτυχε πέντε γκολ που ήταν προϊόν της ομαδικής επιθετικής πρωτοβουλίας που παρουσίασε. Το γκολ της ισοφάρισης σημείωσε στο 20΄ ο Αθανασιάδης μετά από προσωρινή απόκρουση του γκολκίπερ Κηπουρού και δύο λεπτά αργότερα ο Στοχ, από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, πέτυχε το 2-1.

Στο 45΄ ο Κάτσε που επέστρεψε για πρώτη φορά σε αρχικό σχήμα της ομάδας του, μετά από μηνών περιορισμό, είχε μια άριστη ευκαιρία αλλά το μακρινό του στου απέκρουσε επί της γραμμής ο Ιντζόγλου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πολύ σύντομα αποφάσισε να δώσει τέλος στον αγώνα και την υπόθεση της πρόκρισης και στο 55΄ ο Στοχ παραβίασε για μια ακόμα φορά την εστία του Κηπουρού από πάσα του Αθανασιάδη. Στο 81΄ ο Ολίσε πέτυχε με έντεχνο τρόπο το τέταρτο γκολ και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το πρώτο γκολ στην Ελλάδα του Μάρτιν Μάαρτενς, στις καθυστερήσεις, από πάσα του Ολίσε.

*Χωρίς τον Γκιγέρμο Όγιος στον πάγκο παρατάχθηκε ο Ηρακλής, καθώς εκτιμήθηκε από τον διαιτητή πως τα έγγραφα που πιστοποιούν την προπονητική ιδιότητα του Αργεντινού δεν είναι επαρκή.

Δείτε αποσπάσματα και τα γκολ του αγώνα:


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Αμπάρκιολης (Καβάλας)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 86′ Τζαβέλλας (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κίτσιου, Αθανασιάδης, Στοχ, Κάτσε, Τζαβέλλας – Ιντζόγλου, Παπαστεργιανός, Χιονίδης, Ζάχορα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ (21΄ Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78΄ Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (67΄ Ολίσε).

ΗΡΑΚΛΗΣ:
Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πορτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεργιανός, Τσιλιανίδης (72΄ Χιονίδης), Ονουάτσι (46΄ Ματσούκας), Τάι (46΄ Σιατραβάνης).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.