Χάκερ αποκωδικοποιούν το βίντεο του Ξηρού: Τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνοΗλεκτρονικά ίχνη από το βίντεο -μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού κατάφεραν να εντοπίσουν χάκερ και προχώρησαν στην αποκωδικοποίηση ψηφιακών αρχείων, με αποτέλεσμα να αλιεύσουν σημαντικές πληροφορίες για την ημέρα και την ώρα που τροποποιήθηκε το κείμενο και «ανέβηκε» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, χάκερ κατάφεραν να «σπάσουν» τα αρχεία από το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού και παρουσιάζουν στο Εθνος δύο πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ίχνη του αρχείου τύπου pdf που είχε γραφτεί η προκήρυξη του Ξηρού, αυτό είχε τροποποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 12:51:54 μ.μ., γεγονός που οι χάκερ ερμηνεύουν με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι ότι το μανιφέστο του Ξηρού υπήρχε στον διακομιστή (server) της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας από την συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία. Εστάλη δηλαδή την Πέμπτη στην ιστοσελίδα και δεν δημοσιεύθηκε μέχρι την Δευτέρα.

Η δεύτερη εξήγηση, είναι ότι ο Ξηρός έγραψε το κείμενο το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ωστόσο το μόνο που προδίδεται στον υπολογιστή όπου δακτυλογραφήθηκε η προκήρυξη, είναι ότι ο Ξηρός είχε μηδενίσει την ημερομηνία του κομπιούτερ, αναγράφοντας Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 1900.

Ενα άλλο στοιχείο που αποκαλύπτουν οι χάκερ, είναι πως το αρχείο τροποποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 6:16:52 μ.μ., ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε από την χαμηλή ανάλυση της εικόνας πως το βίντεο τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.