Στην παράταση ο ΟΦΗ, το γόητρο η Νίκη, το «εισιτήριο» ο Απόλλων Πανάξια πρόκριση στην προημιτελική φάση πήρε ο ΟΦΗ, καθώς νίκησε στην παράταση την Καλλονή με 2-0 (80΄ Περογαμβράκης, 107΄ Παπάζογλου), στο ΟΑΚΑ, ανατρέποντας το 0-1 από τον πρώτο αγώνα του Ηρακλείου. Στους «8» η ομάδα της Κρήτης θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αιγινιακό.

Κακό το πρώτο ημίχρονο με μόλις δύο φάσεις. Ένα φάουλ του Μιλιάζες στο 15′ που μπλόκαρε εύκολα ο Σιδεράκης και σουτ του ίδιου στο 43′ που είχε την ίδια κατάληξη. Οι παίκτες του Σα Πίντο μπήκαν πιο αποφασιστικά στην επανάληψη και στο 53΄ η κεφαλιά του Περογαμβράκη σε σέντρα του Όγιος κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Μακρής έπιασε νέα κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό, όμως ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει κι έχασε νέες ευκαιρίες, με τους Ροβίθη (73΄) και Περογαμβράκη (74΄) να μην μπορούν να νικήσουν τον Σιδεράκη.

Στο 80′ όμως, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, ο Περογαμβράκης με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Καλλονής, έκανε το 0-1, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα κι έστειλε το ματς στην παράταση. Με τους ποδοσφαιριστές εμφανώς κουρασμένους, η Καλλονή έχασε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 99′ με την κεφαλιά του Ναμπούγιου, που απέκρουσε σωτήρια ο Φερνάντεζ. Μια απόκρουση καθοριστική όπως αποδείχθηκε, αφού στο 107΄ ο Παπάζογλου έκανε το 0-2 παίρνοντας το ριμπάουντ στην αρχική απόκρουση του Σιδεράκη μετά την κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Φουρλάνος, Γιουκαρής, Φαρίας, Κεϊτά – Μπανούσης, Μιλιάζες

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης):
Σιδεράκης, Ζακουάνι, Βαλιός, Λεάντρο, Κεϊτά, Ποντάνι, Φαρίας, Γιουκαρής (67΄ Ευαγγελιδάκης, 90΄+ Μαρσέλο), Γάλας (84΄ Καζάκης), Φουρλάνος, Ναμπούγιου.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Στάθης, Μιλιάζες, Δαμιανάκης, Τριποτσέρης, Μακρής, Βερόν (73΄ Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Όγιος (62΄ Ροβίθης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Το γόητρο η Νίκη Βόλου, την πρόκριση ο Απόλλων

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο»,  ο Απόλλων Σμύρνης προκρίθηκε στον προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα του 1-0 από τη Νίκη Βόλου. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσίτα στο 82′ και κυνήγησαν μέχρι τέλους τη μεγάλη ανατροπή, όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της 3-1 στο πρώτο ματς.

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ποιότητα του παιχνιδιού, καθώς δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις εκατέρωθεν. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν περισσότερες φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντάρεν Αμπρόουζ να πραγματοποιεί θετικό ντεμπούτο. Οι Μπάρκογλου (34′), Πετρόπουλος (43′) βρέθηκαν σε θέση βολής, αλλά ο Αποστολίδης δήλωσε «παρών».

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Βολιώτες προσπάθησαν για την υπέρβαση και ίσως το ματς να αποκτούσε ξεχωριστό ενδιαφέρον αν ο Γκόμεζ στο 65΄ δεν είχε σταματήσει τον Γέσιτς σε κλασικό τετ-α-τετ. Ανιέτε, Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης απείλησαν άμεσα (77΄-80΄) αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που πέτυχε λίγο αργότερα ο Τσίτας, στο 82΄, δίνοντας… άγρια ομορφιά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Παρότι πολιόρκησαν την περιοχή του Γκόμεζ, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ κι έτσι το εισιτήριο για τους “8” πήγε στη… Ριζούπολη.

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)

Κίτρινες: Χατζηζήσης – Εγκον

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Λουτσιάνο): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Γιώτας, Γκότοβος, Αναστασόπουλος (60΄ Σεϊμάν), Ακασού (68΄ Τσίτας), Μανουσάκης (78΄ Μπιτσάκος), Γέσιτς, Ανιέτε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ): Γκόμεζ, Χατζηζήσης, Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Μπάρκογλου (87΄ Τσεμπερίδης), Σόουζα, Καμαρά, Παπαζαχαρίας (46΄ Εγκον), Κούκ (63΄ Γκουέλα), Αμπρόουζ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.