Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Νέες “καμπάνες” για κάπνισμα σε καφέ μπαρ

14 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σαφάρι ελέγχων για την τήρηση ή μη των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε εκ νέου το Σαββατοκύριακο σε καταστήματα καφεστίασης της Πτολεμαΐδας, από κλιμάκιο ελεγκτών των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, το οποίο συνοδευόταν μάλιστα κι από αστυνομικούς, το οποίο επέβαλε και τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 500 ευρώ στους παραβάτες καταστηματάρχες που επέτρεπαν σε πελάτες τους να καπνίζουν, όσο και σε πελάτες που συνελήφθησαν να καπνίζουν.

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να περάσουν οι γιορτές, που από ό,τι φάνηκε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είχαν ατονήσει τους ελέγχους, και νέοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν καφετέριες, μπαρ και καφενεία στο κέντρο της πόλης, είδηση που έκανε αμέσως το γύρο στα κεντρικά καταστήματα καφεστίασης, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν αμέσως τα σταχτοδοχεία από τα τραπέζια αλλά και τα ανθοδοχεία που παίζουν σε πολλές περιπτώσεις το ρόλο των σταχτοδοχείων. Ιδιαίτερα που σύμφωνα με το νόμο σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί υπότροπος προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, ενώ προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Το ευτύχημα ήταν ότι βοήθησε ο καιρός, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα τραπεζάκια όσων καταστημάτων είχαν προνοήσει να βγάλουν από τώρα τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, οπότε έβλεπε κανείς τους θαμώνες αρκετών καταστημάτων να πίνουν τον καφέ τους στο ύπαιθρο.

Βέβαια οι επαγγελματίες του κλάδου διαμαρτύρονται, καθώς όπως δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος, ο κ. Σίμος Καλαϊτζόπουλος, η οικονομική κρίση ήδη έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό το τζίρο των καταστημάτων, ενώ σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πολλαπλασιάζονται οι επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων τους και απειλούνται νέα λουκέτα.
Όσοι επαγγελματίες τέλος δεν έχουν προνοήσει να δημιουργήσουν ημιυπαίθριους χώρους για τους καπνιστές πελάτες τους, εύχονται να κρατήσει ο καιρός γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μειωθεί περαιτέρω η κίνηση στα καταστήματά τους.

ρόη βασβατέκη στον πτολεμαίο

This entry was posted on Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2014 at 14:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply