Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

11 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Α. Φιλιππίδης

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην παροχή επισφαλών δανείων προς όφελος τρίτων από το ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Τουρκία, καθώς το ένταλμα σύλληψής του μετατράπηκε χθες το βράδυ σε διεθνές.

Στο πλήρες κείμενο της δικογραφίας, που αποκάλυψε χθες το «Εθνος», η επίκουρη εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου περιγράφει με λεπτομέρειες τις συναλλαγές για τα επίμαχα δάνεια και τον ρόλο των τριάντα εμπλεκόμενων προσώπων, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα.

Από τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Αγγελο Φιλιππίδη (Οκτώβριο 2007 μέχρι Δεκέμβριο 2009), που διώκεται για κακουργηματική απιστία και εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Πέραν των ευθυνών για τις πράξεις και παραλείψεις του κατά τη διάρκεια της θητείας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η εισαγγελική έρευνα ανακάλυψε και συγκεκριμένα εμβάσματα και καταθέσεις σε λογαριασμούς του πρώην προέδρου του Τ.Τ. κ. Φιλιππίδη, συνολικού ύψους 6.042.436 ευρω, εκ των οποίων, όπως αναφέρεται, προκύπτει διαφορά 1.490.457 ευρώ σε σχέση με τα δηλωθέντα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Μάλιστα και για το υπολειπόμενο ποσό, περίπου 4,5 εκατ. ευρω, συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης, καθώς φέρεται να προκύπτουν από πωλήσεις εταιρικών του μεριδίων στο εξωτερικό.

Για το γεγονός ότι διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, η αντιεισαγγελέας κ. Παπανδρέου αναφέρει επί λέξει ότι «ο ίδιος δύναται να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του προκειμένου να συσκοτίσει ή να επιβραδύνει τις έρευνες των δικαστικών αρχών» και κατά συνέπεια θα πρέπει να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα συλλήψεως. Οπως και έγινε!

έθνος

This entry was posted on Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, 2014 at 12:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply