Δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας
Στην Τουρκία για προπόνηση κολυμβητές του ΈβρουΣτην Αδριανούπολη βρήκαν καταφύγιο για ακόμη μια χρονιά κολυμβητές από την Ορεστιάδα, οι οποίοι αναγκάζονται να «μεταναστεύουν» για μερικές ώρες την ημέρα ώστε να προπονηθούν στη γειτονική Τουρκία, μιας και το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας κατέβασε… ρολά!

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ελλείψει πόρων που θα εξασφαλίσουν το πετρέλαιο για τη θέρμανση της κολυμβητικής πισίνας το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας έκλεισε τις πόρτες του για τους χειμερινούς μήνες, με αποτέλεσμα περίπου 300 αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, να αναζητούν αλλού χώρο για να αθληθούν.

«Στις 29 Νοεμβρίου και για περίπου 4 μήνες το Κολυμβητήριο έκλεισε. Η ομάδα από το τότε, πάλι όπως και πέρυσι, έψαξε να βρει λύσεις», τονίζει ο κ. Οδυσσέας Ρετσίδης πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, εξηγώντας πως αρχικά οι αθλητές μετέβαιναν στην Αλεξανδρούπολη στο εκεί κολυμβητήριο, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτούσε περίπου έξι ώρες (μεταφορά και προπόνηση), γεγονός που αποθάρρυνε τη συνέχιση μιας τέτοιας λύσης.

«Πηγαίνουμε στην Αδριανούπολη που είναι μόλις μερικά λεπτά από την πόλη μας και μαζί με την προπόνηση απαιτούνται τρεις ώρες», συμπληρώνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά των αθλητών γίνεται με Ι.Χ. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των ιδίων.

«Περίπου σε 25 λεπτά είμαστε εκεί. Πάμε με δικά μας οχήματα, 7-8 στον αριθμό, έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουμε στην Τουρκία. Έχει προηγηθεί προεργασία και με το τελωνείο των Τούρκων και δεν καθυστερούμε εκεί, αλλά περνάμε άμεσα απέναντι», επισημαίνει ο κ. Ρετσίδης, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 «είχαμε αγωνιστική συνεργασία με την ομάδα της Αδριανούπολης στο παρελθόν και ανταλλάσαμε και απόψεις πέραν των αγώνων. Η συζήτηση έφτασε στο πρόβλημα της θέρμανσης τους χειμερινούς μήνες και άμεσα εξεδήλωσαν την πρόθεση να μας βοηθήσουν. Κανονίστηκαν οι ημερομηνίες και οι ώρες και βάσει αυτών βγάλαμε το πρόγραμμα των προπονήσεων μας».

Πέρυσι η Ομάδα μετέβαινε στην Αδριανούπολη πληρώνοντας μόνο τα έξοδα μετακίνησης, ωστόσο φέτος καλούνται να καταβάλουν και ένα μικρό αντίτιμο για τη χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής. «Πέρυσι ήταν δωρεάν και δεν καταβάλαμε αντίτιμο. Φέτος όμως πρέπει να δίνουμε 40 λίρες τον μήνα, είναι περίπου 13 ευρώ. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο και έτσι όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να πάνε για προπόνηση εκεί. Μέχρι στιγμής είναι 25 περίπου τα άτομα που μεταβαίνουν στην Αδριανούπολη όμως ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Παρά τη δημοσιότητα που έλαβε πέρυσι το ζήτημα, καθώς οι αθλητές αναγκάστηκαν και τότε να προβούν στις ίδιες ενέργειες για την προπόνησή τους, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσης ώστε να μπορεί να λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες το Κολυμβητήριο. «Είναι ένα άθλημα που το έχει αγκαλιάσει παρά πολύ ζεστά η πόλη. Ο Σύλλογος εξυπηρετεί τα περισσότερα παιδιά μέσα στην πόλη» καταλήγει ο κ. Ρετσίδης.

thrakitoday

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.