Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να επιζήσετε από αεροπορικό δυστύχημα

9 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Σε ποιο μέρος του αεροσκάφους αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης

Πώς να επιζήσετε από αεροπορικό δυστύχημαΠαρακάτω παρατίθενται μερικά στατιστικά στοιχεία, από εκείνα που πολύ πιθανόν να μην απασχολούν την πλειοψηφία των ανθρώπων, όμως μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή σας, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα priceonomics.com.

Πού πρέπει να καθίσει κανείς σε ένα αεροπλάνο για να αυξήσει τις πιθανότητές του να επιζήσει από ένα (ο μη γένοιτο) αεροπορικό δυστύχημα;

Ο όρος pteromerhanophobia μπορεί να ακούγεται σαν ένα περίεργο όνομα δεινοσαύρου, όμως στην πραγματικότητα είναι ο επιστημονικός όρος για τη «φοβία του να πετάς με αεροπλάνο»… η οποία για ορισμένους ανθρώπους είναι «σκέτη κόλαση».

Ο σχολιαστής αγώνων της National Football League, John Madden, απέφευγε συστηματικά να ταξιδεύει με αεροπλάνο για τους αγώνες και επέλεγε είτε να οδηγεί είτε να ταξιδεύει με τρένο.

Αν όμως δεν έχει κανείς την επιλογή αυτή, παρά μόνο το να πάρει το αεροπλάνο, πώς μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κινδύνου;

Επιλέγοντας μια θέση στο πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Popular Mechanics, τα ποσοστά επιβίωσης αυξάνονται από 49% που είναι στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, σε 69% αν κάθεται κανείς στο πίσω.

Τώρα, αν έχετε ήδη αγοράσει ένα εισιτήριο στην business class, δε χρειάζεται να ανησυχείτε και τόσο πολύ.

Άλλωστε, οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς λόγω συντριβής αεροπλάνου (1 στα 11 εκατομμύρια) είναι πολύ λιγότερες από το να πεθάνει εξαιτίας πυρηνικού ατυχήματος ή μιας απλής… πτώσης!

Οι αεροπορικές πτήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο ασφαλείς με τις πιθανότητες να πεθάνει κανείς σε αεροπορικό δυστύχημα να είναι 1 στα 19,8 εκατομμύρια, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει ενώ οδηγεί και βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο 1 στις 15.000.

Γι’ αυτό λοιπόν, καθίστε αναπαυτικά, προσδεθείτε και… προσπαθήστε να αποδιώξετε τους φόβους σας!

Καλές πτήσεις!

newsbeast

 

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2014 at 22:01 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply