Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί το δράμα τού άλλοτε βασιλιά της ταχύτητας

Γενέθλια στην Εντατική για τον ΣούμιΗ τραγική ειρωνεία φαίνεται να έχει συναρπάσει τη διεθνή κοινή γνώμη: ο Μίχαελ Σούμαχερ, ο πρωταθλητής της ταχύτητας, ο μοναδικός πιλότος που έχει κερδίσει επτά φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη Φόρμουλα 1, ένας «δεσμώτης του ιλίγγου» όπως θέλει το κλισέ, βρίσκεται ακίνητος, σε τεχνητό κώμα στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου της Γκρενόμπλ για έκτη ημέρα χθες, ανήμερα των γενεθλίων του: κλείνει τα 45.

Οι γιατροί αρνούνται να κάνουν προβλέψεις για την πορεία της υγείας του, επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση». Ομως το γεγονός ότι δεν έχουν προβεί σε κάποια νέα ενημέρωση δείχνει πρόοδο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σούμαχερ, Σαμπίνε Κεμ. Δηλαδή, ακολουθεί το γνωστό ρητό «no news, good news» – όταν δεν υπάρχουν νέα, είναι καλή εξέλιξη. Τις πρώτες 48 ώρες που βρισκόταν στο νοσοκομείο ο Σούμαχερ είχαν γίνει δύο σχετικές ενημερώσεις.

Πάμπλουτος, με μια ζωή σαν μυθιστόρημα, επίμονος, δραστήριος, παντρεμένος με μια γυναίκα που ερωτεύτηκε πολύ – και οι φήμες θέλουν να την έχει «κλέψει» από έναν άλλο οδηγό της Φόρμουλα 1 που είχε σοβαρό ατύχημα – και ίνδαλμα για εκατομμύρια λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο γερμανός πιλότος βρίσκεται καθημερινά στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη από τις σταγόνες ενημέρωσης που προσφέρουν οι θεράποντες ιατροί του. Ενας μάλιστα προσπάθησε να μπει στην εντατική ντυμένος ιερέας και τον σταμάτησαν την τελευταία στιγμή.

ΕΡΕΥΝΕΣ. Η γαλλική αστυνομία διεξάγει επισήμως έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος του Σούμαχερ το πρωί της περασμένης Κυριακής σε μια πλαγιά εκτός των ορίων της χιονοδρομικής πίστας στο χειμερινό θέρετρο Μαριμπέλ των γαλλικών Αλπεων. Ομως μετά την αρχική εκτίμηση ότι το ατύχημα σημειώθηκε επειδή έτρεχε υπερβολικά με τα σκι του, την Τετάρτη η Σαμπίνε Κεμ δήλωσε ότι ο Σούμαχερ είχε πάει να βοηθήσει έναν φίλο του που είχε πέσει. Χθες η γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ» έγραψε την ώρα που ο Σούμι, όπως είναι το παρατσούκλι του, έκανε σκι με τον 14χρονο γιο του και φίλους, ένα μικρό κοριτσάκι, ίσως κόρη κάποιου από την παρέα έπεσε και εκείνος έσπευσε να την βοηθήσει, βγαίνοντας από την προκαθορισμένη διαδρομή.

Πάτησε σε βαθύ χιόνι, έπεσε σε βράχους που είχαν κρυφθεί κάτω από το χιόνι που είχε πέσει το προηγούμενο βράδυ και πέφτοντας χτύπησε σοβαρά στο δεξί μέρος του κεφαλιού του, καθώς έσπασε ακόμα και το προστατευτικό κράνος που φορούσε. Η αστυνομία εξετάζει μάλιστα τα σκι που είχε νοικιάσει από το χιονοδρομικό κέντρο για να δει εάν ήταν ελαττωματικά.

Ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να καλέσει την Κεμ να καταθέσει προκειμένου να εξετάσει τον ισχυρισμό της ότι ο Σούμαχερ έσπευσε να βοηθήσει κάποιο μέλος της παρέας του.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον διάσημο οδηγό να τρέχει με ταχύτητα 60 χλμ. Ο Κουίνσι δήλωσε σε εφημερίδα ότι «κάποιοι βράχοι ήταν ορατοί και κάποιοι άλλοι όχι. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Σούμαχερ έχασε την ισορροπία του, επειδή χτύπησε σε έναν από αυτούς».

Ερωτηματικά διατυπώνονται γιατί ο Σούμαχερ, γνωστός στις πίστες για τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του, δεν χρησιμοποίησε τα χέρια του ώστε να ανακόψει τη σφοδρότητα της πτώσης του.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.