«Καταστροφικό μέτρο» το χαρακτηρίζει η ΟΕΝΓΕ

Αντίδραση νοσοκομειακών γιατρών για το εισιτήριο των 25 ευρώ
Καταστροφικό μέτρο χαρακτηρίζει την είσπραξη των 25 ευρώ από τον ασθενή για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του μέτρου «θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται». Και όλα αυτά συνεχίζει ο κ. Βαρνάβας τι στιγμή που έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι «χιλιάδες πολίτες που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας αποφεύγουν να προσέλθουν σε δημόσιο Νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα ποσά που θα τους ζητηθούν».

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφέρει επίσης, ότι για τα 50 εκατ. ευρώ που επιδιώκει η κυβέρνηση να εισπράξει από το μέτρο αυτό, θα δαπανηθούν πολλαπλάσια ποσά για την καθυστερημένη νοσηλεία των ασθενών, με δραματικές συνέπειες για την υγεία του πληθυσμού.

«Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι δήθεν το 25ευρω αποτελεί εισφορά αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους είναι πομφόλυγες, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νόμο 4093/12 που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή», σημειώνει ο κ. Βαρνάβας , καλώντας τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς σε οργανωμένη αντίδραση, ώστε «να ακυρωθεί τύποις και ουσία ένας ακόμη φραγμός στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.