Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κινέζος προσφέρει 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει τους New York Times

2 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κινέζος προσφέρει 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει τους New York TimesΣτην Κίνα είναι γνωστός για τις ιδιαίτερες ιδέες του, όπως τη δωρεάν διανομή «κουτιών με καθαρό αέρα» για να καταπολεμηθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά αυτή τη φορά η φήμη του θα φτάσει μέχρι τις ΗΠΑ.

Ο λόγος για τον 42χρονο μεγιστάνα, Τσεν Γκουανγκμπιάο, του οποίου η βασική ενασχόληση είναι η ανακύκλωση, που δηλώνει έτοιμος να αγοράσει την ιστορική εφημερίδα New York Times, προσφέροντας το ποσό τους ενός δισ. δολαρίων.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αγοράζεται αν η τιμή είναι η σωστή», δήλωσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στο Μεγάλο Μήλο για να συζητήσει από κοντά με τους διευθυντές της εφημερίδας την πρότασή του.

Παρόλα αυτά, ο υπ΄αριθμόν ένα των New York Times, Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ, δηλώνει αντίθετος σε μία τέτοια ιδέα, τονίζοντας πως η εφημερίδα δεν διατίθεται προς πώληση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Ο Κινέζος, όμως, δείχνει να μην ακούει από «όχι» και επιμένει πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες ώστε να επιτύχει το σκοπό του. Αν παρόλα αυτά, η στάση των επικεφαλής της εφημερίδας είναι αμετακίνητη, τότε ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, προτίθεται να γίνει βασικός μέτοχος του ιστορικού εντύπου, ή έστω να αγοράσει ένα μερίδιο.

Μάλιστα, καθώς η προσωπική του περιουσία ανέρχεται τα 700 εκατ. δολάρια περίπου, ο ίδιος θα προσφέρει μοναχά ένα πόσο και το υπόλοιπο θα το καλύψει ένας μεγιστάνας από το Χονγκ Κονγκ χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

briefingnews

This entry was posted on Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2014 at 21:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply