«Πάμε» στο Ρίο με ενδιάμεσο σταθμό το Βουκουρέστι…

Με έναν… δαιμονισμένο Κώστα Μήτρογλου να «καρφώνει» δύο φορές τη Ρουμανία, αλλά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ίσως, στην καλύτερή του εμφάνιση με τη «γαλανόλευκη», η Εθνική ποδοσφαίρου νίκησε 3-1 τους Βαλκάνιους στο Καραϊσκάκη στο πρώτο μεταξύ τους μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Ο στράικερ του Ολυμπιακού στο 14′ και 66′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα ο Σαλπιγγίδης (20′) είχε δώσει το δεύτερο προβάδισμα της Ελλάδας. Η ομάδα του Πιτούρκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Στάνκου στο 19′. Η Ρουμανία τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Την ερχόμενη Τρίτη η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Βουκουρέστι.

Η Εθνική επιδίωξε να χτυπήσει στο βαρύ και δυσκίνητο κέντρο άμυνας των Ρουμάνων (Γκοϊάν, Γκάρντος) για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα των Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη να βγαίνουν στην «πλάτη» των αντίπαλων και, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι άφησαν τον ταχύ Μαρικά μόνο στην επίθεση και προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές να στηρίξουν τα γρήγορα πόδια του επιθετικού της Χετάφε, που ήταν όμως καλά φυλαγμένος.

Το πρώτο ημίχρονο συμπυκνώθηκε σε ένα εξάλεπτο, όταν σημειώθηκαν και τα τρία γκολ στις τρεις ευκαιρίες που βρήκαν οι δύο αντίπαλοι. Την αρχή έκανε ο Κώστας Μήτρογλου στο 14΄με ένα εκπληκτικό εν κινήσει αριστερό πλασέ, στη βαθιά μπαλιά του Σαλπιγγίδη. Στο 19΄ οι Ρουμάνοι έφτασαν στο 1-1 από σφάλμα των Τοροσίδη (έχασε τον αντίπαλό του) και Καρνέζη (άφησε «μισή» την έξοδο), όταν σε φάουλ από αριστερά ο Στάνκου πήδησε μόνος και ισοφάρισε με κεφαλιά σχεδόν από τη γραμμή του άουτ (!), αλλά στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης «σήκωσε» 32.000 θεατές στο πόδι, όταν με προβολή στο γύρισμα του Τοροσίδη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε «άχρωμο» και «άοσμο» έως το 66ο λεπτό, όταν το «Γ. Καραϊσκάκης» ξαναπήρε «φωτιά»: ο Σαμαράς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που με γυριστό σουτ (η μπάλα βρήκε και στον Γκοϊάν) εκτέλεσε για τρίτη φορά τον Λόμποντ. Το 3-1 έφερε τρικυμία στην άμυνα των Ρουμάνων, που σε δύο λεπτά κινδύνεψαν εκ νέου. Στο 69΄ και σε γύρισμα του Χολέμπας ο Κατσουράνης απέναντι στην εστία προσπάθησε να πλασάρει στην κίνηση αλλά δεν βρήκε την μπάλα και στο 71΄ ο Λόμποντ βγήκε για πρώτη φορά νικητής απόψε απέναντι στον Μήτρογλου, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοστίν Λάζαρ, που είχε μπει ως αλλαγή στο 74ο λεπτό.


اليونان 3 : 1 رومانيا από kooralive


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ:
90΄+ Λάζαρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Σιόβας, Κατσουράνης – Μπουρτσεάνου, Κόστιτς, Γκοϊάν, Λάζαρ, Ρατ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος):
Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (86΄ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77΄ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80΄ Γκέκας).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα):
Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Ρατ, Μπουρτσεάνου (74΄ Λάζαρ), Κότσιτς, Στάνκου, Τανάσε (86΄ Μαξίμ), Τόρχε (74΄ Γκροζάν), Μαρίκα.

* Στο μεταξύ, στο Φάληρο βρέθηκαν και πολλοί ευρωπαίοι σκάουτερ. Στο Καραϊσκάκη ήταν  απεσταλμένοι των Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Βέρντερ Βρέμης, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Νυρεμβέργης, Στόουκ Σίτι, Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.