Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρωτηση του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη: Επιβολή Τέλους Επιτηδεύματος σε Αργούσες Εργολαβικές Επιχειρήσεις και Κοινοπραξίες…

11 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΩΤΗΣΗ   ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                                                          

Θέμα: Επιβολή Τέλους Επιτηδεύματος σε Αργούσες Εργολαβικές Επιχειρήσεις και Κοινοπραξίες

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με επισημάνσεις φορέων του χώρου των κατασκευών έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο επιβολής τέλους επιτηδεύματος σε αργούσες κοινοπραξίες και τεχνικές εταιρείες, των οποίων το έργο έχει περατωθεί και έχει λήξει η συνεργασία τους.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις η επιβολή του Τέλους Επιτηδεύματος συνεχίζεται για χρονικό διάστημα 5 και 10 ετών μετά το πέρας του έργου και λήξης της συνεργασίας τους.

Δεδομένου ότι η ισχύς αυτών των κοινοπραξιών και τεχνικών εταιρειών ολοκληρώνεται και λήγει με την ολοκλήρωση των εργασιών κρίνεται σκόπιμο να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς επιβολής των ανωτέρω τελών γιατί επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται η δύσκολη οικονομική συγκυρία που προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στις εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα, οι περισσότερες εξ΄αυτών  λόγω της κρίσης έχουν ελάχιστη δραστηριότητα.

Συνεπώς, προτείνεται η συνέχιση της επιβολής του Τέλους Επιτηδεύματος, για χρονικό διάστημα μέχρις και 3 ετών από της ολοκληρώσεως του έργου.  Αυτό το χρονικό διάστημα κρίνεται ότι επαρκεί για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των εν λόγω εταιρειών (αποπληρωμή, παράδοση έργου, λήξη εγγυήσεων έργου, κτλ.)

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί το Υπουργείο σας σε ρυθμίσεις για την απαλλαγή των ανωτέρων εταιρειών από την καταβολή του Τέλους Επιτηδεύματος για χρονικό διάστημα πέραν των 3 ετών, εκτός εάν η εταιρεία έχει εκκαθαριστεί ενωρίτερα;

   Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2013 at 14:39 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply