epistolesΣυλληπητήρια από τον Ιατρικό Σύλλογο Γρεβενών:

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση της απώλειας του Προέδρου του Ουζουνίδη Κωνσταντίνου ιατρού καρδιολόγου, μετά από γενναία και πολύμηνη μάχη.

Ο εκλιπών με εξαίρετη επιστημονική κατάρτιση και αρετή , υπηρέτησε με ήθος, εντιμότητα και αγάπη τον πάσχοντα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως δημόσιος λειτουργός χωρίς διακρίσεις.

Άνθρωπος της ευθύνης και της προσφοράς, συμμετείχε επί σειρά ετών με ανιδιοτέλεια σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και της πολιτικής και από το 2005 εως και σήμερα ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών.

Το Δ.Σ του Ι. Σ Γρεβενών συνελθόν εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου εκτιμώντας το ήθος, την εντιμότητα και την προσφορά του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος
2.Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του

3. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

4.. Να δημοσιευθεί το παρόν σε όλα τα Μ.Μ.Ε

Δ.Σ του Ι. Σ Γρεβενών

Επιστολή από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρεβενών:

Ο Διοικητής και τα μέλη του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, μόλις πληροφορήθηκαν τον αδόκητο χαμό του εξαίρετου και αγαπητού καρδιολόγου ιατρού Κώστα Ουζουνίδη, σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισαν τα εξής:

*Να παραστούν σύσσωμοι στην εξόδιο ακολουθία

*Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλληπητήρια στους οικείους του

*Να καταθέσουν  στεφάνι στη μνήμη του.

Ο Διοικητής – Πρόεδρος ΔΣ Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

Κυριάκος Σημαδόπουλος

Συλλυπητήρια από το ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης “Ορίζοντες”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης “Ορίζοντες” της Π.Ε. Γρεβενών εκφράζει τη βαθειά θλίψη για το χαμό του Προέδρου του, Κώστα Ουζουνίδη.
Το εξαίρετο ήθος του, η αδιάκοπη προσφορά στο συνάνθρωπο, η απλότητα και η θερμή υποστήριξη του έργου του Κέντρου θα μας συντροφεύουν πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Το Δ.Σ.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη

Η είδηση της απώλειας του προσφιλούς ιατρού Κώστα Ουζουνίδη γέμισε με θλίψη την ιατρική κοινότητα και την τοπική κοινωνία των Γρεβενών.
Τα Γρεβενά και ο Ιατρικός Σύλλογος Γρεβενών, του οποίου ήταν Πρόεδρος, έχασαν έναν εξαίρετο επιστήμονα, έναν άριστο ιατρό, που επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες του με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.
Έναν άνθρωπο με πολυετή και πολύπλευρη παρουσία και προσφορά στην τοπική κοινωνία, με διάθεση και δημιουργία για το καλό του τόπου.
Ένα σημαντικό υποστηρικτή και συνεργάτη έχασε και το Κέντρο Πρόληψης και Εξαρτήσεων Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», του οποίου ήταν Πρόεδρος.
Ο Κώστας υπήρξε πολύτιμος φίλος και συνεργάτης. Πάντα είχε κάτι καλό να προτείνει και να συμβουλέψει.
Από τη θέση του Δημάρχου Γρεβενών εκφράζω προς τους οικείους του τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Καλό παράδεισο φίλε Κώστα.

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Δήμαρχος Γρεβενών

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών για την απώλεια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών Κωνσταντίνο Ουζουνίδη

Τα Γρεβενά έχασαν έναν εξαιρετικό ιατρό, σπουδαίο άνθρωπο, ένα εκλεκτό τους τέκνο.
Ο Κώστας Ουζουνίδης τίμησε τον όρκο του, πρόσφερε στον τόπο μας και δίδαξε με τη ζωή του, τι σημαίνει αξιοπρέπεια και ήθος.
Το κενό που αφήνει είναι δύσκολο να αναπληρωθεί, αλλά θέλω να ελπίζω ότι, η στάση ζωής ως γιατρού και ως ανθρώπου που αγάπησε τους συνανθρώπους του και τίμησε τα Γρεβενά, θα βρει μιμητές, γιατί ο Κώστας Ουζουνίδης αποτελεί πραγματικά, ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Εκφράζω προς τους συγγενείς και τους αμέτρητους φίλους του, τα βαθύτατα και πιο θερμά μου συλλυπητήρια.
Καλό παράδεισο φίλε μου Κώστα, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Τιμολέων Κοψαχείλης

Στον συμμαθητή και παιδικό μου φίλο στον γιατρό στον άνθρωπο στον κ. Ουζουνίδη Κωνσταντίνο

Δεκαετία του ‘60 και οι μαθητές της πόλης μελετούν και πλάθουν τα ονειρά τους σε ανήλια, σκοτεινά και υγρά υπόγεια σε παλιά λιθόκτιστα σπίτια πριν η πόλη γεμίσει από μεγαθήρια τσιμέντου.

Νέα παιδιά Κώστα, που στο βλέμμα τους άστραφτε το πάθος και η φιλοδοξία για διάκριση στη ζωή, όπου τα πρώτα τους βήματα πατούσαν σε συνθήκες απόλυτης φτώχιας και σε τραγικές και άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Νέα παιδιά Κώστα, που κάνανε φιλίες και οράματα, ένα λαμπερό μπουκέτο ελπίδας με στόχο να κατακτήσουν ένα ανώτερο επίπεδο ζωής.

Στον τότε λασπόδρομο της κ. Ταλιαδούρη σε ένα σκοτεινό και ανήλιο υπόγειο λύναμε, Κώστα, τις ασκήσεις Φυσικής και Χημείας, που μας είχε βάλει ο εξαίρετος καθηγητής μας ο κ. Πρίντζας. Λύναμε ασκήσεις δύσκολες και άστραφτε το βλέμμα μας από χαρά, γιατί το όνειρο για τις ανώτατες σχολές ερχόταν μέρα με τη μέρα και πιο κοντά. Μέσα από αυτά τα σκοτεινά και ανήλια υπόγεια άνθιζε και φώτιζε η ελπίδα, πως η νέα γενιά θα άλλαζε την Ελλάδα και θα έδινε ένα σύγχρονο, επιστημονικά στέρεο και ενωτικό για την πατρίδα μας κοινωνικό κλίμα και όταν από το σκοτεινό παράθυρο εισέβαλλε μια ηλιαχτίδα φωτός, με ανάταση ψυχής, θέλαμε να την πιάσουμε και να σκαρφαλώσουμε όσο γίνεται πιο ψηλά ακόμη και μέχρι τον ήλιο.

Εμείς μου έλεγες τότε Κώστα, δεν μπορούμε να πάμε για σπουδές σε ξένα Πανεπιστήμια, οι γονείς μας δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος. Εμείς, μου έλεγες Κώστα, πως πρέπει και επιβάλλεται να κερδίσουμε το στοίχημα των Εισαγωγικών εξετάσεων και να περάσουμε στις Ελληνικές ανώτατες σχολές.

Έτσι, μέσα από το καταθλιπτικό τοπίο που βιώνανε τα παιδιά των φτωχών αγροτών της πόλης, γιγάντωνε η δύναμη της ψυχής, το πείσμα έσπρωχνε με δύναμη των αγώνα της μάθησης, γινότανε μέρα με τη μέρα πιο ισχυρή και πλούσια η γνώση, το πάθος για να πετύχουμε έδινε φτερά στις επίπονες προσπάθειες μας και δεν άργησε να έρθει η μέρα να βρεθούμε στα Πανεπιστήμια και στα Πολυτεχνεία μαζί με δεκάδες συμμαθητές μας που και αυτοί είχαν δώσει τον ίδιο όρκο της επιτυχίας για την κατάκτηση ενός υψηλού κοινωνικού και επιστημονικού στόχου.

Έτσι, αγαπητέ Κώστα, έφτασες στην κορυφή, γιατρός Καρδιολογίας, για να νιώθουν περήφανοι οι φτωχοί γονείς σου που κατάφεραν μέσα από τις πολλές στερήσεις να σε στηρίξουν για να φτάσεις τόσο ψηλά.

Βρεθήκαμε και πάλι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και σε μια επίσκεψη στο σπίτι σου μου είχες πει πάλι πως για εμάς η επιλογή είναι να γυρίσουμε πίσω στην πατρική μας ρίζα, πίσω στον αγαπημένο μας τόπο, να προσφέρουμε πλέον τις επιστημονικές μας υπηρεσίες για να ανακουφιστούν επιτέλους και οι δικοί μας που μόχθησαν, στερώντας από τον εαυτό τους τα πάντα μέχρι να μας σπουδάσουν. Και ήρθαμε πίσω στα Γρεβενά και σε ακολούθησε και η αγαπημένη σου σύζυγος για να εγκατασταθεί και αυτή μόνιμα στην πόλη μας, κάνοντας την δεύτερη πατρίδα της.

Πόσο αγαπούσες Κώστα αυτόν τον τόπο που περπατήσαμε τα πρώτα μας βήματα στη ζωή, πόσο λάτρευες τα μαθητικά μας χρόνια όσο και αν αυτά μόνο στερήσεις μας θύμιζαν. Έγινες, έτσι, μαζί με την Άννα επιτροπή της τάξης μας, για να κάνουμε συχνά συναντήσεις για να φτάσουμε στο τελευταίο προπέρσινο γλέντι, όπου μέχρι τις πρωινές ώρες χαιρόμασταν, χορεύαμε, γελούσαμε και δακρύζαμε φέρνοντας από το παρελθόν πολύ αγαπημένες εικόνες.
Όμως, αυτό που σε καταξίωσε στην συνείδηση της γρεβενιώτικης κοινωνίας είναι η αποτύπωση της επιστημονικής και κοινωνικής σου διαδρομής, όπου κρίνεται και το μέγεθος ενός δημόσιου ανδρός. Λιτός και ανθρώπινος, αγαπητός και προσιτός σε όλο τον κόσμο, πράος, γλυκομίλητος και ταπεινός, με απαράμιλλο ήθος και έντονη κοινωνική παρουσία, προσέφερες τις υψηλές επιστημονικές σου υπηρεσίες και γνώσεις μέχρι να φτάσεις και στο πόστο του Διευθυντού τη Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Καλόκαρδος και φιλικός Κώστα προς όλους, αγαπητός και καταδεχτικός στις παρέες, έδεσες την υψηλή σου επιστήμη με την έντονη κοινωνική προσφορά και όταν διεκδίκησες το βουλευτικό αξίωμα δεν το έκανες με αίσθημα πολιτικής αντιπαλότητας, αλλά έβλεπες ακόμα μια ευκαιρία να προσφέρεις κάτι επιπλέον στην αγαπημένη σου πατρίδα. Εσύ Κώστα δεν πλούτισες, δεν εκμεταλλεύθηκες καταστάσεις, δεν απογειώθηκες για να ξεκοπείς από την λαϊκή σου βάση, δεν τακτοποίησες τους δικούς σου ακόμη και τα ίδια σου τα παιδιά μέσα από πολιτικές ευκαιρίες. Όμως τα λατρευτά σου βλαστάρια θα νιώθουν περήφανα που είχανε έναν πατέρα που με ψηλά το κεφάλι απ’ όπου και αν περνούσε τον σεβόταν και τον εκτιμούσε και ο τελευταίος γρεβενιώτης πολίτης.

Τι άδικο, Θεέ μου, να πάρεις τόσο γρήγορα κοντά σου αυτόν τον λαμπρό επιστήμονα και άνθρωπο, τι άδικο Θεέ μου να στερήσεις τον τόπο μας από τον καρδιολόγο γιατρό μας τον γιατρό της καρδιάς μας, τι άδικο Θεέ μου να κάνεις σήμερα φτωχότερο τον Νομό μας από αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα.

Είμαστε Κώστα σήμερα εδώ να σε αποχαιρετήσουμε με σπαραγμό καρδιάς, οι άνθρωποι σου, οι αγαπημένοι σου συμμαθητές και παιδικοί σου φίλοι, οι καθηγητές σου, οι συνάδελφοί σου και οι συνεργάτες στο Νοσοκομείο και όλη η Γρεβενιώτικη κοινωνία που πλημμύρησε σήμερα την Κνίδη, για να προσκυνήσουν με τιμή και ευλάβεια τον γιατρό μας, που άδικα και πρόωρα έφυγε σήμερα από την ζωή.

Αγαπημένε μας Κώστα, εκ’ μέρους όλων των Γρεβενιωτών και των συμμαθητών σου σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και σου ευχόμαστε Καλό παράδεισο.

Αιωνία σου η μνήμη φίλε Κώστα

Μετά τιμής
Ταταρίδης Κυριάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.