Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η «νόσος των ψαριών» χτύπησε τον κόλπο του Λαγανά

1 Οκτωβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Φωτό αρχείου Πολλά νεκρά ψάρια, κυρίως ροφοί και λαβράκια, εντοπίστηκαν στο κόλπο του Λαγανά Ζακύνθου και το φαινόμενο αυτό ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι θάνατοι των ψαριών οφείλονται στην «ιογενή εγκεφαλοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια» ή αλλιώς στην ιογενή νευρική νέκρωση, μια νόσο των ψαριών που έχει κάνει την εμφάνισή της και στη Ζάκυνθο.

Την περασμένη Δευτέρα, δείγμα τριών ψαριών, που βρέθηκαν νεκρά σε παραλίες της Ζακύνθου, εστάλησαν για εξέταση τόσο στο Εθνικό Εργαστήρι Αναφοράς, όσο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεδομένου ότι το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας διαθέτει εργαστήρια.

Το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο στη Ζάκυνθο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε και οι αναφορές για νεκρά ψάρια πολλαπλασιάστηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις υπηρεσίες καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα που εστάλησαν για έλεγχο.

έθνος

This entry was posted on Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2013 at 20:19 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply