Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Πόλυ Πάνου…

Σεπτέμβριος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της Πόλυς Πάνου, μιας από τις γνησιότερες φωνές του λαϊκού πενταγράμμου.

Η σορός της έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου. Το μεσημέρι  θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.

Η Πόλυ Πάνου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ως Πολύτιμη Μπίθα (κατά άλλους Πολύτιμη Κολιοπάνου). Μεγάλωσε στην Πάτρα.

Κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σε διαγωνισμό ταλέντων, τραγουδά το τραγούδι «Μητέρα» του Φώτη Πολυμέρη και παίρνει το πρώτο βραβείο.

Το 1953 μπήκε στη δισκογραφία με το «Πήρα τη στράτα την κακιά» σε μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση, ο οποίος ήταν αυτός που την ανακάλυψε.

Από το 1956 με το «Να πας να πεις της μάνας μου» των Γιώργου Ζαμπέτα και Χαράλαμπου Βασιλειάδη η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη: «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Η παντρεμένη», «Ο κόσμος όλος σε κατακρίνει» κ.ά.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά».

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρεία «Βεντέττα», μαζί με τον Πάνο Γαβαλά.

Δισκογραφία:
1968: Πάμε σε κέντρα κοσμικά
1971: Σήμερον σ’ αυτόν τον δίσκο
1974: Τελεία και παύλα Λαϊκές αναμνήσεις
1976: Ο έρωτας δεν είναι αμαρτία
1977: 14 χρυσές επιτυχίες, Και τώρα μόνη
1979: Επικίνδυνη αγάπη
1982: Αξέχαστες επιτυχίες
1985: Τι να μας κάνει μια ζωή
1987: Δυο δυο
1990: Παράνομη αγάπη
1992: Επιτυχίες 1957-1967
1994: Δισκογραφία Τσιτσάνη Νο8 Cd 1
1996: Μέσα από τις 45
1997: Μεγάλες επιτυχίες
2000: Αυτά που ήθελα να πω
2007: Από τις 78 στροφές
2009: Τα πορτραίτα της MINOS- EMI No2
2011: Οι αυθεντικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού Cd10, 32 μεγάλες επιτυχίες Cd1

δολ

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30th, 2013 at 10:19 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply