Εισαγγελικό πόρισμα: Γνώριζε και συντόνιζε τις παρανομίες της ΧΑ ο Μιχαλολιάκος

Στοιχεία ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος γνώριζε και συντόνιζε την παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από το εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες. Τα στοιχεία προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις και την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου.

Στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφεται η δομή της οργάνωσης που έχει ως επικεφαλής τον κ. Μιχαλολιάκο, ενώ υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται ο Χρήστος Παππάς.

Mεταξύ των συλληφθέντων, είναι ο Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής αλλά και o Γιώργος Πατέλης, κεντρικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Αναμένεται να συλληφθούν επίσης οι βουλευτές Παππάς και Νίκος Μίχος.

Toυλάχιστον 25 έρευνες της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια σε εξέλιξη με 14 συνολικά συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της ΧΑ μέχρι στιγμής. Και δυο αστυνομικοί εν ενεργεία ανήκουν ανάμεσα στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής. Eνεργοποιήθηκε και γι’ αυτούς η διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης.

«Απαράδεκτη η σύλληψη Μιχαλολιάκου ο κόσμος βλέπει και γνωρίζει τι συμβαίνει και θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή» σχολίασε εκνευρισμένος ο Ηλίας Παναγιώταρος προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.

«Δείτε τις δημοσκοπήσεις 15% η ΧΑ. Ξηλώσανε την αστυνομία και την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής από τη ΓΑΔΑ. Και οι δυο βουλευτές συνελήφθησαν.

Η ΧΑ στην ιστοσελίδα της καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν έξω από τη ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας “απέναντι σε μια απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση”. Αυτή την ώρα ομάδα ατόμων είναι συγκεντρωμένα έξω από τα γραφεία της στη Μεσογείων.

Έκτακτη σύγκληση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για το θέμα πραγματοποιείται σε λίγο.

Δήλωσαν στον ΣΚΑΪ για τις συλλήψεις

«Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη τα μέσα εφαρμογής τους, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Έκανε δε, λόγο για «εγκληματίες του κερατά.»

«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «είχαμε τονίσει εδώ και μέρες την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Νομίζω, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑ θα είναι και το μέτρο της αξιολόγησης της δημοκρατίας μας» επισήμανε.

«Πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο. Το θεσμικό οπλοστάσιο είναι επαρκές ώστε να διερευνηθεί αυτού του είδους η εγκληματική οργάνωση» σχολίασε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις καταθέτει στο μεταξύ την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.