Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στοπ στη χρηματοδότηση κομμάτων με εγκληματική δράση

Σεπτέμβριος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αρκεί μία ποινική δίωξη – Τη Δευτέρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση

Στοπ στη χρηματοδότηση κομμάτων με εγκληματική δράσηΚατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων μέλη του ηγετικού πυρήνα ή βουλευτές βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ακόμη και με την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματικές δράσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρόβλεψη αυτή προωθείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για «την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων».

Το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε το σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη σύσκεψη με θέμα «την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις» συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας και ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε αναφερθεί στην τροποποίηση του νόμου σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Η πρόταση αφορούσε την αναστολή χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

«Κλειδί» στη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί το γεγονός ότι αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης σε βουλευτές και ανώτατα στελέχη της διοίκησης των κομμάτων για να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση.

Υπήρξε επικοινωνία και συνεννόνηση μεταξύ του κ. Δένδια με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και η νομοθετική ρύθμιση οδεύει πλέον προς τη Βουλή.

Μπίτσικα Παναγιώτα

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 28th, 2013 at 09:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply