Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο Πακιστάν – Περισσότεροι από 300 οι νεκροί

26 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ενα καινούριο… νησί αναδύθηκε στην Αραβική Θάλασσα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε χθες το Πακιστάν

Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο ΠακιστάνΟ σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε άνοδο του πυθμένα της θάλασσας δημιουργώντας το νησί σε ύψος περίπου 600 μέτρων στην ακτή της Γκουάνταρ, στην Αραβική Θάλασσα.

Πλάνα τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν εικόνες μίας έκτασης βραχώδους εδάφους να αναδύεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με το πλήθος που βρισκόνταν συγκεντρωμένο στην ακτή να παρακολουθεί με έκπληξη το σπάνιο αυτό φαινόμενο.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 300, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπαλοχιστάν δήλωσε ότι οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν στην πόλη Αουαράν και στα γύρω χωριά και εξέφρασε φόβους ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί. Εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες.

«Εχουμε σοβαρή έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων και δεν υπάρχει χώρος να περιθάλψουμε στα τοπικά νοσοκομεία όλους τους τραυμαίες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακόμη, είπε ότι ελικόπτερα κάνουν αεροδιακομιδές των σοβαρότερα τραυματισμένων στο Καράτσι, ενώ άλλοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών.

Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο Πακιστάν

Ο πακιστανικός στρατός ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν για βοήθεια στέλνοντας περισσότερους από 200 στρατιώτες, ιατρικές ομάδες και σκηνές στις πληγείεσες περιοχές, αλλά οι ορεινές περιοχές δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο ισχυρότατος σεισμός έγινε αισθητός από την Ινδία μέχρι και το Ιράν.

Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο Πακιστάν

Οι σεισμοί που έχουν πλήξει το Πακιστάν

Οκτώβριος 2005: Περίπου 73.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στο βόρειο Πακιστάν και το Κασμίρ.

Οκτώβριος 2008: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στοιχίζει τη ζωή 300 ανθρώπων

Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο Πακιστάν

Ιανουάριος 2011: 7,2 Ρίχτερ στο νοτιοδυτικό τμήμα με μεγάλο ωστόσο εστιακό βάθος που προκάλεσε μικρές ζημιές.

Απρίλιος 2013: Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο γειτονικό Ιράν στοιχίζει τη ζωή 35 ανθρώπων και εκτεταμένες ζημιές στο Μπαλοτσιστάν

έθνος

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2013 at 08:53 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply