Το ντιζελοκίνητο SUV supercar με την κτηνώδη ροπή!

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9461E97D62708582C969BFB92CCFB345.jpgΤι είναι διθέσιο, τετρακίνητο και έχει μεγαλύτερη ροπή ακόμα και από το Caterpillar Earthmover;

Μα το Audi Nanuk φυσικά, το νέο concept της φίρμας, το απόλυτο «δώρο» του κατασκευαστή σε όποιον ονειρευόταν ένα ντίζελ υπεραυτοκίνητο με τις ευκολίες ενός SUV!

Το Nanuk έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πρόκειται για ένα concept που συνδυάζει τη δυναμική οδήγηση ενός sports car με τη λειτουργικότητα της off-road επιλογής.

Ο 5λιτρος V10 κινητήρας του αποδίδει 544 άλογα, όλα όμως κρίνονται στη θηριώδη ροπή των 1.000 Nm, που είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.500 σ.α.λ!

Αυτό, σε συνδυασμό με το ειδικά τροποποιημένο σύστημα τετρακίνησης Quattro, επιτρέπει στο ανυψωμένο κουπέ να καλύπτει τα 0-100 σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, αγγίζοντας τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα. Κι όλα αυτά, την ώρα που η κατανάλωση κυμαίνεται σε μέση τιμή 7,8 λίτρων/100 χλμ.

Κι αν παρατηρείτε ομοιότητες με το concept της Lamborghini, το Parcour, είναι γιατί ο σχεδιαστικός οίκος Italdesign Giugiaro -πίσω από το πρωτότυπο της Lambo- ανήκει στη μητρική της Audi, τον όμιλο Volkswagen…

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.