Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης στο14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους Βλάχους

2 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών
BLAXOI - ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2013 ΓΡΕΒΕΝΑΤο Σάββατο 31 Αυγούστου ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών με θέμα: «Οι Βλάχοι της Γρεβενιώτικης Πίνδου» σε αίθουσα  ξενοδοχείου στον Ν.Γρεβενών.

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συμποσίου γιατί αναδεικνύει και συγχρόνως διασώζει την πλούσια ελληνοβλαχική πολιτιστική παράδοση. Αναφερόμενος στην επιλογή της διοργάνωσης του συνεδρίου στα ορεινά των Γρεβενών, ανέφερε ότι: «αποτελεί μία άριστη επιλογή, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι, η Πίνδος είναι ένας από τους ιδανικότερους τόπους για να προβάλλονται η ιστορική ταυτότητα, οι ιστορικές αξίες, τα ήθη και οι ρίζες της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης».

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο κ. Κοψαχείλης χαρακτήρισε το Συμπόσιο ως σύμβολο της ενότητας, των αξιών, του πολιτισμού των Βλάχων αλλά και μία απάντηση σε σύγχρονους προβληματισμούς και αναζητήσεις.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε: «οι Βλάχοι να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο κοινωνικό “γίγνεσθαι” της νέας Ελλάδας για να χτίσουμε μία πατρίδα αντάξια της ιστορίας της, μία Ελλάδα που προσδοκούμε και θέλουμε όλοι».

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2013 at 19:54 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply