Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Μ. Μπλούμπεργκ σβήνει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην NY !!!

13 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο Μ. Μπλούμπεργκ σβήνει και τα ηλεκτρονικά τσιγάραΗ πόλη της Νέας Υόρκης εξετάζει να απαγορεύσει τη χρήση ακόμη και των ηλεκτρονικών τσιγάρων στο πλαίσιο της σταυροφορίας υπέρ της υγιεινής διαβίωσης που έχει ξεκινήσει ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Το συμβούλιο της Νέας Υόρκης εξετάζει να επιβάλει πολύ πιο αυστηρούς περιορισμούς από αυτούς που ισχύουν σήμερα γενικώς για το κάπνισμα στην πόλη, αυξάνοντας μεταξύ άλλων το όριο ηλικίας για την αγορά τέτοιων προϊόντων από τα 18 στα 21 έτη. Επίσης θα συζητηθεί η απαγόρευση διαφήμισης τσιγάρων μέσα στα καταστήματα και η επιβολή ελάχιστης τιμής 10,5 δολάρια για κάθε πακέτο.

Επίσης τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα χαρακτηρισθούν «προϊόντα καπνού» ώστε να περιλαμβάνονται και αυτά στην αυστηρότερη νομοθεσία. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται εδώ και μερικά χρόνια, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ασφαλέστερα από τα παραδοσιακά. Δεν περιέχουν μεν καπνό ή πίσσα, αλλά δεν αποτελούνται μόνο από νερό, ατμό και νικοτίνη όπως αναφέρουν πολλοί κατασκευαστές τους.

Το 2009 η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αναφέροντας ότι σε μερικά δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν συστατικά που συναντώνται σε αντιψυκτικά υγρά και είχε αποφασίσει ότι δεν μπορεί να εγκρίνει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή να τα χαρακτηρίσει ασφαλή για το καταναλωτικό κοινό χωρίς περαιτέρω ελέγχους.

τα νέα

This entry was posted on Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2013 at 21:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply