Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτό είναι το αυτοσχέδιο “σκοπευτήριο” των “Πυρήνων”

15 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αυτός ειναι ο χώρος έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντιόντουσαν τακτικά ο 30χρονος Σ.Μ. και ο 30χρονος Α.Τ, που φέρονται να είναι μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Τον τελευταίο ένα μηνα και τρεις μέρες, σύμφωνα με το χρόνο που έδωσαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ότι παρακολουθούσαν τους δυο άντρες, λίγες μέρες πριν την αποστολή της προκυρηξης ο Α.Τ. με αυτοκίνητο πήγε στον υπό κατάληψη χώρο “Ναδίρ” και μαζί κατευθύνθηκαν σε αυτόν τον υπαίθριο χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, φαίνεται να συνομίλησαν για περίπου 2,5 με 3 ώρες. Αυτό που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι ο χώρος έμοιαζε με αυτοσχέδιο “σκοπευτήριο”. Χαρακτηριστικά βρέθηκαν πάρα πολλοί τενεκέδες, τρυπημένοι από σφαίρες των 9 και 22 χιλιοστών -όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τους τενεκέδες ως στόχους για εξάσκηση σκοποβολής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, συνεννοούνταν κατά τη συνάντησή τους για τις μελλοντικές τους κινήσεις, ίσως για τμήματα και προσθαφαιρέσεις στο κείμενο της προκήρυξης.

Ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι μακροσκοπικά ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με ενός εκ των συλληφθέντων. Η αστυνομική εκτίμηση κάνει λόγο για «οδηγίες συγγραφής» που προήλθαν από τις φυλακές, και από εκεί ο ένας συλληφθείς υπαγόρευσε το κείμενο στον δεύτερο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2013 at 15:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply