Οπως και ο Κιλιγκαρίδης «χτυπήθηκε» από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας – Καλό ταξίδι Στρατή…

Νέο σοκ για τον ελληνικό ναυταθλητισμό ο οποίος μετά τον χαμό του πρωταθλητή του κανόε καγιάκ του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, θρηνεί την απώλεια του κωπηλάτη, Στρατή Αλεξίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή  σε ηλικία 26 ετών, επίσης από καλπάζουσα μορφή λευχαιμίας.

Ο Αλεξίδης που ανήκε στον ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων άφησε την τελευταία πνοή του στην Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα. Ο 26χρονος πρωταθλητής νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες προτού χάσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Είχε διακριθεί στο παρελθόν σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είχε συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε καταγράψει παρουσίες και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τους τελευταίους του αγώνες τους είχε τρέξει το 2009. Εκτοτε είχε εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Με αφορμή τον θάνατο του Αλεξίδη η κωπηλατική ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) εξέδωσε την παρακάτων ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών. Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ’ όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλληπτήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Στρατή».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.