Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενας στους πέντε Ελληνες «λάδωσε» το δημόσιο…

Ιούλιος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ενας στους πέντε Ελληνες «λάδωσε» το δημόσιο  Τα σκήπτρα… της διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η χώρα μας σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς που συντάσσει η «Διεθνής Διαφάνεια» και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ενώ ένας στους πέντε Έλληνες παραδέχεται ότι έχει «λαδώσει» δημόσιο υπάλληλο.

Με τον μέσο όρο του δείκτη διαφθοράς, παγκοσμίως, στο 27%, η επίδοση της Ελλάδας βρίσκεται στο 22% του Βαρόμετρου, ποσοστό ακριβώς ίδιο με αυτό της Κολομβίας και χειρότερο από χώρες όπως η Αρμενία (18%), η ΠΓΔΜ (17%), η Αργεντινή (13%) το Ελ Σαλβαδόρ (12%) και η Τζαμάικα (12%).

Υπάρχουν βεβαίως χώρες που το «λάδωμα» απαντάται σε ποσοστά κάτω του 1%, όπως ήταν για το 2012 η Δανία, η Φινλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Στην πεντάδα των πλέον διεφθαρμένων κρατών βρίσκεται η Σιέρα Λεόνε με 84%, ακολουθεί η Λιβερία με 75%, η Υεμένη με 74% και η Κένυα με 70%.

Όσον αφορά στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «πρωταθλήτρια» Ελλάδα ακολουθούν η Κύπρος με 19%, η Ρουμανία με 17%, η Βουλγαρία με 8%, η Ιταλία και η Βρετανία με 5%, η Πορτογαλία με 3% και η Ισπανία με 2%.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας, η οποία κάλυψε 107 χώρες και 114.000 πολίτες, ήταν ότι η διαφθορά επιδεινώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την τελευταία διετία.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 9th, 2013 at 20:04 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply