Εκτιμούν ότι σύντομα θα έχει κλείσει ο τρέχον κύκλος μείωσης των εργαζομένων

Πάνω από 600 άτομα στην εθελούσια του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΠερισσότεροι από 600 εργαζόμενοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πηγές από την τράπεζα σημειώνουν πως η ανταπόκριση των υπαλλήλων στην πρόταση που έχει καταθέσει η διοίκησή της είναι μεγάλη και εκτιμούν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει κλείσει ο τρέχον κύκλος μείωσης του αριθμού των εργαζομένων.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενόψει της πώλησής του σε ένα εκ των τριών συστημικών τραπεζών που αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο λόγος γίνεται για τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank που εκτιμάται ότι θα κινηθούν μέχρι τέλους για την εξαγορά του «καλού» κομματιού της τράπεζας, που προέκυψε από το διαχωρισμό του παλαιού πιστωτικού ιδρύματος.

Το data room για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας έχει ήδη ανοίξει και πλέον αναμένεται η υποβολή των φακέλων, στις οποίες θα περιέχονται οι αναλυτικοί όροι των προτάσεων.

Ο κερδισμένος του διαγωνισμού θα αποκτήσει προβάδισμα στην πορεία αναδιάρθρωσης του κλάδου, καθώς θα αποκτήσει ένα πιστωτικό ίδρυμα με την καλύτερη σχέση δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική αγορά, η οποία διαμορφώνεται στα επίπεδα του 60% και με ένα «καθαρό» χαρτοφυλάκιο δανείων μετά την ομαλή εξυγίανσή του, το οποίο καλύπτεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Μάρκου Αγης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.