Ο Στακόφσκι, Νο116, έστειλε σπίτι του τον Ελβετό «βασιλιά» του τουρνουά

Γουΐμπλεντον: Αποκλείστηκαν Σαράποβα και ΦέντερερH μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη στο φετινό Wimbledon. Ο Σέργκι Στακόφσκι, Νο116, έστειλε… σπίτι του τον Ελβετό «βασιλιά» του τουρνουά, Ρότζερ Φέντερερ, κάνοντας το ματς της ζωής του.

Ο 27χρονος Ουκρανός επικράτησε με 6-7(5), 7-6(5), 7-5, 7-6(5) του Φέντερερ και πήρε τεράστια πρόκριση στον τρίτο γύρο του βρετανικού Grand Slam! Έβαλε έτσι τέλος στο σερί των 36 συνεχόμενων συμμετοχών του Φέντερερ σε προημιτελικά major τουρνουά.

Ο αποκλεισμός της Σαράποβα

Μετά από τον αποκλεισμό σοκ του ισπανού Ράφα Ναδάλ από τον παντελώς άγνωστο Βέλγο Στιβ Νταρσίς (νο 135) στον α’ γύρο, συνεχίστηκαν οι εκπλήξεις στο τουρνουά του Γουΐμπλεντον. Η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και αποκλείστηκε από την ανερχόμενη Πορτογαλίδα Μισέλ ντε Μπρίτο, η οποία βρίσκεται στο 131 της κατάταξης!

Η 20χρονη Ντε Μπρίτο πραγματοποίησε καταπληκτικό παιχνίδι και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κορτ επί της Σαράποβα που έχει στη συλλογή της ένα Γουΐμπλεντον από το 2004.

Ο αποκλεισμός της Σαράποβα, σε συνδυασμό με την αποχώρηση της Βικτορία Αζαρένκα (νο2) λόγω τραυματισμού πριν από την αναμέτρηση με την Ιταλίδα Φλάβια Πενέτα (νο 166), της Καρολίν Βοζνιάκι (νο9) που ηττήθηκε από την Πέτρα Τσετοφσκα (2-0) και της Αννα Ιβάνοβιτς (νο12) από την Ευγενί Μπουσάρ (2-0), ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου από την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο Σερένα Ουΐλιαμς, που διεκδικεί το 17ο Γκραν Σλαμ στην καριέρα της…

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.