Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευάγγελος Βενιζέλος: να ερμηνεύσει σωστά η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ (Video)

18 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φ. Κουβέλης: Η απόφαση του ΣτΕ συντάσσεται με όσα λέει η ΔΗΜΑΡ – Ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού και του συντονισμού του κυβερνητικού έργου

Την Τετάρτη θα ξανασυνταντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου -όπως είπε μετά τη συνάντηση Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος- η κυβέρνηση να «ερμηνεύσει σωστά» την  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.

Από εκεί και πέρα, ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού, του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, καθώς και της ενδεχόμενης συμμετοχής των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη στην κυβέρνηση.

Εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τρεισήμισι ώρες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους από όπου τοποθετήθηκαν.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση τέθηκαν «όλα τα θέματα», υπογράμμισε όμως ότι το βασικό ζήτημα είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης, καθώς και οι κανόνες λειτουργίας «μίας τρικομματικής κυβέρνησης» -συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί.

Η συζήτηση –είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- άρχισε μα αφορμή την ΕΡΤ αλλά το βασικό είναι η ανάγκη σεβασμού των κανόνων, και η κυβέρνηση να λειτουργεί «όχι ως μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους της».

«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όχι από προχειρότητες και αντιφάσεις» είπε ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως ένα καλό παράδειγμα. Είμαστε υπέρ της «ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης», αλλά σε πλαίσιο συμφωνημένο και ψηφισμένο από τη Βουλή.

Ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι λέει στην πραγματικότητα ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να «μαυρίσει την οθόνη».

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση «πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Για να φτάσουμε ως εκεί πρέπει να λύσουμε τα θέματα δημοκρατίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, δηλώνοντας εν αναμονή των αποφάσεων του κ.Σαμαρά για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Φ. Κουβέλης: Η απόφαση του ΣτΕ συντάσσεται με όσα λέει η ΔΗΜΑΡ – «Το ζήτημα της ΕΡΤ κατέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί μονομερώς στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης»

Την ανάγκη πραγματικής συλλειτουργίας των κομμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης κατόπιν της πολύωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ΕΡΤ κατέδειξε ότι ουδείς μπορεί να λειτουργεί με μονομέρεια στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης.

Το άμεσο, χωρίς καθυστέρηση άνοιγμα όλων των συχνοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναμένει ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας πως κατόπιν πρέπει να δρομολογηθούν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις.

«Η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη. Όμως, άλλο αυτό και άλλο το μαύρο στους δέκτες» υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας συντάσσεται με αυτό που έχει πει η ΔΗΜΑΡ ότι κανένας δεν είχε και δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει μαύρο στην οθόνη.

«Με βάση και την απόφαση αυτή, οφείλει ο κ. Σαμαράς να θέσει αμέσως σε κίνηση συνολικά τη λειτουργία της ΕΡΤ και από κει και πέρα οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα όσα αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, πρέπει να δρομολογηθούν» σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως το ζήτημα της ΕΡΤ είναι πάρα πολύ σημαντικό και ανέδειξε ότι κανείς δεν δικαιούται στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης να ενεργεί με μονομέρεια.

«Ήταν μονομέρεια από μεριά του κ. Σαμαρά να προωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου […] αγνοώντας ότι η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται και σε άλλα δύο κόμματα, στηρίζεται και στη ΔΗΜΑΡ» ανέφερε.

Συνεχίζοντας επισήμανε πως ήλθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει, αλλά και την ανάγκη της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε λέγοντας ότι
«ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ, αυτή πρέπει να εφαρμοστεί, αξιοποιηθεί και να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με πραγματική συλλειτουργία των τριών κομμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου».

Δείτε:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2013 at 00:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply