Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

5 πασίγνωστα φρούτα και λαχανικά με…δηλητήριο

9 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αποτελούν από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα και λαχανικά, κι όμως μπορούν να σας σκοτώσουν…

•Ντομάτα. Η ντομάτα μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, που περιέχει μια δηλητηριώδη ουσία την glycoalkaloid. Ο καρπός δεν επηρεάζεται,  σε αντίθεση με το βλαστό και τα φύλλα των οποίων η κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει διάφορες στομαχικές διαταραχές.

•Πατάτα. Η πατάτα είναι… δηλητηριώδης. Και βασικά όταν ο καρπός παίρνει πρασινωπό χρώμα τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να απορρίπτονται κατευθείαν χωρίς περαιτέρω σκέψη  οι πράσινες και «φυτρωμένες» πατάτες.

•Μήλο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο, όπου δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση.

•Κεράσια. Τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Τρώτε μόνον τον καρπό και ποτέ τα κουκούτσια!

•Τσίλι. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την καυτερή τους γεύση. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης θα μπορούσε να επιφέρει και το θάνατο!

 

www.filenades.gr

This entry was posted on Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2013 at 14:07 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply