Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνιες εξετάσεις 2013: Δυσκόλεψαν τους υποψήφιους Αρχαία και Μαθηματικά

27 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δυσκόλεψαν τους υποψήφιους Αρχαία και Μαθηματικά Δυσκολότερα από πέρυσι ήταν τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, ενώ και τα Αρχαία φαίνεται ότι παίδεψαν τους υποψηφίους της Θεωρητικής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οσον αφορά τα Μαθηματικά της Θετικής και της Τεχνολογικής, μαθηματικοί επισημαίνουν την ιδιαίτερη δυσκολία του θέματος Β3.

Δύσκολα ήταν επίσης τα Αρχαία Ελληνικά στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι οποίοι κλήθηκαν να αναλύσουν κείμενο από τα Πολτικά του Αριστοτέλη στο διδαγμένο και του Θουκυδίδη στο αδίδακτο κείμενο.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν την Τετάρτη 29 Μαΐου στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τον μεγαλύτερο όγκο των υποψηφίων ολοκληρώνονται στα βασικά μαθήματα την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων και, τέλος, οι διαγωνισμοί για όσους εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι θέσεις των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έτσι ώστε οι μαθητές, έχοντας πάρει και τις βαθμολογίες τους, να μπορέσουν στα μέσα του Ιουλίου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, το οποίο φέτος θα έχει τεράστιες αλλαγές λόγω της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ μέσω του σχεδίου «Αθηνά».

Κατά τα λοιπά, οι εκπαιδευτικοί ζητούν την παρουσία γιατρών σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας μετά τον θάνατο συναδέλφου τους μέσα στο 35ο Βαθμολογικό Κέντρο Αιγάλεω.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι οι γιατροί είναι απαραίτητοι, καθώς οι συνάδελφοί τους εργάζονται κάτω από δύσκολες και πιεστικές συνθήκες προκειμένου να διορθώσουν τα γραπτά των μαθητών, χωρίς να αδικήσουν κανένα παιδί που παλεύει για το μέλλον του.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις- λύσεις των θεμάτων εδώ

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2013 at 19:04 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply