Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιαννάκης: Ο Γκάλης ένωσε όλους τους Έλληνες!

6 Μαΐου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η ομάδα της Λιμόζ, η οποία θα πάρει μέρος στη μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. “Οι αντίπαλοι είναι οι πρώτοι που τον θυμούνται! Δεν υπάρχει περίπτωση οι αντίπαλοι να τον ξεχάσουν ποτέ…”, δήλωσε ο προπονητής και της Εθνικής Κίνας, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί στο παρελθόν, οι σχέσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον Νίκο Γκάλη δεν ήταν ποτέ κακές. Μεγαλύτερη απόδειξη επ ‘αυτού, τα όσα δήλωσε ο “δράκος” κατά την άφιξη της Λιμόζ στην Θεσσαλονίκη, για το φιλικό προς τιμή του “γκάνγκστερ”.

«Η πιο ωραία στιγμή ξεκινάει σήμερα. Είναι μια μέρα που ξεκινάει μια τεράστια γιορτή, που παρακίνησε όλη την Ελλάδα η γιορτή που θα κάνουμε, που θα κάνει ο Άρης για τον Νίκο. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος που παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης ήταν η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα, να ασχοληθεί με ένα σπορ που έχει κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους. Ερχόμενος εδώ να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή μόνο περήφανος μπορώ να νιώθω και πάντα να θυμάμαι ότι ίσως μια τέτοια σπίθα σαν την αυριανή γιορτή θα δώσει στο μπάσκετ και κυρίως στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης μια νέα ώθηση», δήλωσε αρχικά o Γιαννάκης.

Για το τι έχει καταστήσει τον Άρη Άρη εκείνης της εποχής μοναδικό φαινόμενο, έδωσε τη δική του εξήγηση: «Καταρχήν ένα πράγμα δεν μπορούν να καταφέρουν στον ελληνικό αθλητισμός. Κανένας! Να αγαπούν όλοι οι Έλληνες μια ομάδα και ένα χρώμα. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο και εκείνη η παρέα το κατάφερε με πρωτοπόρο το Νίκο για τον οποίο όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει ανδρώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το αν άργησε η γιορτή αυτή απάντησε: «Ο Νικ κάθε μέρα γιόρταζε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί θεωρώ ότι αυτή τη πρόοδο που έχει δείξει το μπάσκετ είναι υπερήφανος γι’ αυτήν και όλοι θυμόντουσαν τον Νίκο, είτε το θέλουν, είτε όχι. Αυτό θα δείξει και η αυριανή γιορτή. Την αγάπη που έχει ο κόσμος παρότι όλα αυτά τα 20 χρόνια δεν τον έβλεπε, την αγάπη και την αίσθηση που έχει γι’ αυτό που έζησε και που ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία βοήθησαν το ελληνικό μπάσκετ να βιώσει τεράστιες επιτυχίες».

Σε ερώτηση για το πως νιώθει που θα τον ξαναδεί από κοντά είπε: «Ικανοποίηση και χαρά που θα τον δω να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Θέλω να πιστεύω πως μια τέτοια στιγμή θα τον κάνει ακόμα πιο περήφανο γι’ αυτά που έχει κάνει και – γιατί όχι; – γι” αυτά που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα».

Για την συνύπαρξή τους στο Αλεξάνδρειο τόνισε: «Αυτό το γήπεδο έχει γεννήσει ελπίδα όλους τους Ευρωπαίους ότι μπορούν να αλλάξουν με σκληρή δουλειά, υπομονή, θέληση και συνεργασία την ιστορία τους. Ο Άρης ήταν ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε όλη την Ευρώπη! Πάντα θυμάμαι ανθρώπους από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, ανθρώπους που πιθανόν το μπάσκετ να το γνώριζαν εκείνη τη στιγμή που έβλεπαν τον Άρη… Αυτό ήταν η μεγάλη προσφορά για όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ότι και να γίνεται, η πιο μεγάλη γιορτή για τον Νικ είναι ότι τον θυμάται ο κόσμος ακόμα και για πάντα».

Για τη σημασία της παρουσίας και μεγάλων αντιπάλων αύριο στο Παλέ και απάντησε με χιούμορ: «Οι αντίπαλοι είναι οι πρώτοι που τον θυμούνται! Δεν υπάρχει περίπτωση οι αντίπαλοι να τον ξεχάσουν ποτέ… Άλλοι είχαν πρόβλημα με τη μέση τους, άλλοι είχαν πρόβλημα με τα πόδια τους, άλλοι με την προσπάθεια να τον σταματήσουν. Δεν ήταν εφιάλτης, απλά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν!»

Τέλος, για το αν πρέπει να ονομαστεί το γήπεδο του Άρη «Νίκος Γκάλης» σημείωσε: «Το λιγότερο είναι αυτό. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται διαρκείς αναφορές γιατί μόνο κέρδος μπορεί να έχει το μπάσκετ για το τι έχει κάνει ο Νικ. Είναι μια παρακίνηση για το μπάσκετ και για τον αθλητισμό».

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2013 at 18:54 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply