Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκπτώσεις και δόσεις του 50ρικου και στο χαράτσι της ΔΕΗ – Τυχεροί όσοι δεν πλήρωναν;

29 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καθεμία από τις δόσεις δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία

imageΗ κυβέρνηση προχωρεί στη μείωση κατά 15% του ποσού που θα καλούνταν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το ΕΕΤΗΔΕ. Και για το 2013, το τέλος θα εισπραχθεί από τη ΔΕΗ, αλλά θα μετονομάζεται σε Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%.

Οι πρώτοι λογαριασμοί για το ΕΕΤΑ του 2013 αναμένεται να αποσταλούν από τη ΔΕΗ και τους παρόχους τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο.

Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτημα στους αρμόδιους δήμους για διόρθωση των λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών πως οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν για το τέλος του 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

Καθημερινή

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2013 at 11:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply