Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ναπολιτάνο

20 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι δήλωσε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μετά την εκλογή του

Με 738 ψήφους του ιταλικού κοινοβουλίου, σε σύνολο 1.007, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος του κινήματος Πέντε Αστέρων Στέφανο Ροντοτά, έλαβε 217 ψήφους, με την παράλληλη υποστήριξη του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Σε ότι αφορά το διαδικαστικό σκέλος της επανεκλογής, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο θα πρέπει, τυπικά, να παραιτηθεί και να ορκισθεί εκ νέου πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία.

Τα συγχαρητήριά του στον Ιταλό πρόεδρο απέστειλε άμεσα ο Ρομάνο Πρόντι που ήταν ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς στη χθεσινή ψηφοφορία.

Ο δε Στέφανο Ροντοτά, υποψήφιος του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο, ζήτησε από τους ψηφοφόρους των Cinque Stelle, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, να μην προχωρήσουν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην ιταλική πρωτεύουσα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Διαδηλωτές, όμως, παραμένουν έξω από την είσοδο τη βουλής της Ρώμης, στην πλατεία Μοντετσιτόριο, όπου είναι παρόντες βουλευτές και γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων.

News247

This entry was posted on Σάββατο, 20 Απριλίου, 2013 at 22:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply