Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την υποβίβασαν – Έχασε την πρώτη μάχη η ΑΕΚ

19 Απριλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην Β΄ Εθνική η ΑΕΚ - Καταδικαστική η απόφαση της Σούπερ ΛιγκΜετά από αναμονή 10 ωρών η ΑΕΚ έμαθε την καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που την στέλνει στην Football League αφού την τιμώρησε με αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, 2 από το επόμενο και τη μηδένισε στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

Η Ένωση θα καταθέσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυτό που φοβόντουσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά που ήταν το πιθανότερο, συνέβη. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας χρειάστηκε να συνεδριάσει επί 10 ώρες για να τιμωρήσει τελικά την Ένωση με μηδενισμό στο ματς κόντρα στον Πανθρακικό αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν κερδίσει τον Ατρόμητο την τελυταία αγωνιστική δεν μπορεί, μαθηματικά, να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Η ελπίδα της είναι η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην οποία θα καταφύγει η ΑΕΚ. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.

Η ανακοίνωση:

“Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 29ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 14/4/2013 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και την υπ΄αριθ. 1003/1/64-μβ Έκθεση την Αστυνομίας». Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης: «Με βάση την από 16-4-2013 ένσταση σας κατά της αντικανονικής διακοπής του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ που τελέσθηκε στις 14-4-2013, καλείσθε την Πέμπτη 18-4-2013 και ώρα 13.00 κατά την εκδίκασή της προκειμένου να την υποστηρίξετε».

Συνεκδικάζει την πειθαρχική δίωξη, την ένσταση και τις παραπάνω πρόσθετες παρεμβάσεις.

Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500)” .

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2013 at 07:03 and is filed under Super League, ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply