Η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους «4» του Europa League, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε με 3-2 από τη Ρουμπίν Καζάν στη Ρωσία. Οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο χάρη στη νίκη τους με 3-1 στο πρώτο ματς στην Αγγλία.

Διά πυρός και σιδήρου, η Φενέρμπαχτσε διαφύλαξε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) και προκρίθηκε μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λάτσιο στη Ρώμη.

Στους «4» και η Μπενφίκα που πήρε 1-1 στην Αγγλία από τη Νιούκαστλ και στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 3-1.

Στα πέναλτι με 4-1 η Βασιλεία πήρε την πρόκριση από την Τότεναμ μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, σκορ που είχαμε και στο ματς της Αγγλίας και έμεινε και στην παράταση.

** Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 25 Απριλίου και στις 2 Μαϊου, ενώ ο τελικός στις 15 Μαϊου στο Αμστερνταμ.

Βασιλεία – Τότεναμ 2-2 (4-1 στα πέναλτι)

Τριαντά τέσσερα χρόνια μετά τη Γκρασχόπερς, η Βασιλεία γίνεται η δεύτερη ελβετική ομάδα που προκρίνεται στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 4-1 στα πέναλτι της Τότεναμ, σ΄ενα συγκλονιστικό ματς που έγινε στο “Ζανκτ Γιάκομπς” και μετά από 120 λεπτά ήταν στο 2-2, όσο δηλαδή και το σκορ του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο.

Για τη Βασιλεία σκόραραν ο νεαρός Αιγύπτιος (φετινή αποκάλυψη) Μοχάμεντ Σαλάχ στο 27΄ και ο Ντράγκοβιτς έγραψε στο 49΄. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Τότεναμ ήταν ο Αμερικανός Κλιντ Ντέμπσι που άνοιξε το σκορ στο 23΄ και ισοφάρισε στο 82΄.

Σημαντική η φάση του 90΄, όταν ο Βερτόνγκεν ανέτρεψε τον Στρέλερ που έφευγε μόνος του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Γλύτωσε, όμως, από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ στην ομάδα του, η οποία ήταν τυχερή και στην παράταση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, ανάμεσα στις οποίες και το δοκάρι σε σουτ του Ελνενί στο 98΄

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ντιέ, Στόκερ, Στρέλερ, Ελνενί – Νότον, Ντεμπελέ, Ντόουσον, Ντέμπσι
Κόκκινη: Βερτόνγκεν (90΄)
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Παρκ, Φ. Ντεγκέν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Σερέι Ντιέ (58΄ Ντίας), Στόκερ (69΄ Σταϊνχόφερ), Φαμπιάν Φράι, Σαλάχ (111΄ Αλεξάντερ Φράι), Ελνένι, Στρέλερ
ΤΟΤΕΝΑΜ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Φρίντελ, Βερτόνγκεν, Νότον (78΄ Ασού-Εκοτό), Ντόουσον, Γουόκερ, Ντέμπσι, Πάρκερ (77΄ Χάντλστοουν), Χόλτμπι, Ντεμπελέ (59΄ Κάρολ), Σίγκουρντσον, Αντεμπαγιόρ

Νιούκαστλ – Μπενφίκα 1-1
Καθαρά θέμα εμπειρίας ήταν η πρόκριση της Μπενφίκα στους “4” του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Νιούκαστλ στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ”, οι “Αετοί” πέρασαν στην επόμενη φάση χάρη στο 3-1 της Λισαβόνας.

Η ομάδα του Αλάν Πάρντιου πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, πέτυχε το γκολ που της άνοιξε το δρόμο με τον Παπίς Σισέ στο 73΄, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σ΄ένα δεύτερο που θα τής χάριζε την πρόκριση. Αντίθετα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάλβιο ισοφάρισε.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Γουϊλιαμσον, Γιανγκά Μπιβά, Σισέ, Καμπαγιέ – Αρτούρ, Αλμέιδα, Πέρες
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Αλαν Πάρντιου): Κρουλ, Σίμπσον, Γουϊλιαμσον, Ανίτα (62΄ Μπεν Αρφά), Γιανγκά-Μπιβά, Αϊντάρα (66΄ Μαρβό), Καμπαγιέ, Σισοκό, Γκουτιέρες, Μπιγκιριμανά (46΄ Αμεόμπι), Σισέ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Γκαράι, Αλμέιδα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρεζ, Λίμα (71΄ Καρντόσο), Τζον (75΄ Ροντρίγκο), Σάλβιο (+90΄ Ζαρντέλ), Μελγκαρέχο

Λάτσιο – Φενέρμπαχτσε 1-1
Διά πυρός και σιδήρου, η Φενέρμπαχτσε διαφύλαξε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0) και προκρίθηκε στους “4” του Γιουρόπα Λιγκ μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Λάτσιο στη Ρώμη.

Οι γηπεδούχοι, παρότι αγωνίστηκαν σε άδειες κερκίδες λόγω τιμωρίας της έδρας τους, πολιόρκησαν την περιοχή των Τούρκων για παραπάνω από μία ώρα, άσκησαν απίστευτη πίεση, αλλά ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο Λούλιτς στο 60΄ να μην αποδειχθεί αρκετό.

Στο 73΄ ο Ερκίν ισοφάρισε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε η Φενέρ που προκρίθηκε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με τους βαθμούς αυτούς (1 σήμερα + 1 το μπόνους πρόκρισης), η Τουρκία έριξε την Ελλάδα στη 12η θέση της κατάταξης της UEFA.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Λούλιτς. Κλόζε, Κόζακ – Τσίγκλερ, Κριστιάν, Ερκίν
ΛΑΤΣΙΟ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Σιανί, Λούλιτς, Μπιάβα (55΄ Κλόζε), Ράντου, Εντερσον (73΄ Φλοκάρι), Ερνάνες. Λεντέσμα, Τσάνα, Καντρέβα, Κόζακ (77΄ Ρότσι)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Βολκάν, Κορκμάζ, Γιόμπο, Τσίγκλερ, Γκιονούλ, Μεϊρέλες, Κριστιάν (73΄ Σαλίχ), Σελτζούκ Σαχίν, Ερκίν (87΄ Κράσιτς), Κάϊτ, Γουεμπό (80΄ Μεχμέτ Τοπούζ)


Ρούμπιν Καζάν – Τσέλσι 3-2

Ούτε πέντε λεπτά δεν κράτησε η αγωνία στη Μόσχα και η Τσέλσι “καθάρισε” νωρίς-νωρίς την πρόκριση. Οι “μπλε” μπορεί να ηττήθηκαν 3-2 από τη Ρούμπιν Καζάν αλλά χάρη στη νίκη τους 3-1 στο πρώτο ματς, πήραν το “εισιτήριο” για την αυριανή κλήρωση.

Μόλις στο 4΄ ο Φερνάντο Τόρες (που είχε πετύχει δύο γκολ στο πρώτο ματς) άνοιξε το σκορ και απλοποίησε τα πράγματα. Η Ρούμπιν ισοφάρισε με γκολ που είχε… άρωμα Ολυμπιακού, σέντρα Ορμπάιθ κεφαλιά Μαρκάνο στο 51΄.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόουζες έδωσε ξανά προβάδισμα στην Τσέλσι, αλλά στο 62΄ ο Καραντενίζ και στο 75΄ ο Νάτκο με πέναλτι “γύρισαν” το παιχνίδι και χάρισαν μια νίκη γοήτρου στη ρωσική ομάδα.

Διαιτητής: Φιράτ Αϊντινούς (Τουρκία)
Κίτρινες: Μαρκάνο
ΤΣΕΛΣΙ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Τσέχ, Νταβίντ Λουίς, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Πάουλο Φερέιρα, Ραμίρες (60΄ Ομπι Μίκελ), Έικ, Μόουζες, Λάμπαρντ (+90΄ Ιβάνοβιτς), Μπεναγιούν (77΄ Οσκαρ), Τόρες
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κούμπαν Μπερντίγεφ): Ριζίκοφ, Κούζμιν (46΄ Καλέσιν), Μαρκάνο, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ορμπάιθ (66΄ Ντιάντιουν), Καραντενίζ, Νάτκο, Κασάεφ (72΄ Ριαζάντσεφ), Ερεμένκο, Ροντόν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.