Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

€5 δισ.μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κύπρο – Οι Τράπεζες ανοίγουν από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα

28 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το ανώτατο όριο για ανάληψη μετρητών ορίζεται στα 300 ευρώ την ημέρα ανά πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα – Ουρές σχηματίζονται πριν το άνοιγμά τους

Τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο θα ανοίξουν την Πέμπτη και θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 12:00 ως τις 6:00 το απόγευμα, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στις συναλλαγές και στην κίνηση των κεφαλαίων, όπως ορίζεται στο διάταγμα περί επιβολής περιοστικών μέτρων στις συναλλαγές που εκδόθηκε την Τετάρτη το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ώρες πριν το άνοιγμα των καταστημάτων έχουν σχηματιστεί ουρές από τους πολίτες που αναμένουν την είσοδο τους σε αυτά για να εξυπηρετηθούν.

Το ανώτατο όριο για ανάληψη μετρητών ορίζεται στα 300 ευρώ την ημέρα, ανά πρόσωπο σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα, ή το ισόποσο σε ξένο συνάλλαγμα, βάσει του διατάγματος που θα έχει ισχύ τέσσερις ημέρες.

Ειδικότερα, τα τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο θα ανοίξουν στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης, αλλά η εξυπηρέτηση του κοινού θα αρχίσει στις 12:00 και θα διαρκέσει ως τις 6:00 το απόγευμα, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και του υπουργού Οικονομικών.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα ξεκινήσει τρεις ώρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς όπως αναφέρει το κυπριακό 24h.com.cy θα πρέπει πρώτα να γίνει πλήρης και σωστή ενημέρωση των υπαλλήλων, τόσο για τους περιοριστικούς παράγοντες, όσο και για την λειτουργία των συναλλαγών, ώστε να μην υπάρξουν λάθη στο τέλος της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες στην Κύπρο είναι κλειστές από το Σάββατο 16 Μαρτίου, μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup που όριζε κούρεμα σε όλες στις καταθέσεις, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Μετά από μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων η απόφαση τροποποιήθηκε, ωστόσο τα τραπεζικά ιδρύματα παρέμεναν στο ενδιάμεσο διάστημα κλειστά, ενώ είχε τεθεί όριο στα ποσά των αναλήψεων μέχρι 100 ευρώ.

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στην Κύπρο, με ειδική πτήση από τη Γερμανία, εν όψει του ανοίγματος των κυπριακών τραπεζών, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από δύο εβδομάδες που παρέμειναν κλειστές.

Η ειδική πτήση από τη Φρανκφούρτη έφτασε λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα χαρτονομίσματα φορτώθηκαν στη συνέχεια σε κοντέινερ και, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καταφέρθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στη Λευκωσία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2013 at 12:23 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply